Amatör Amaçlı Su ürünleri Avcılığı Paneli!

24 Ekim 2016 Pazartesi 20:31
Bu haber 1475 kez okundu

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyeleri ‘Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Tebliği’ Hakkında Bilgilendirme Paneline Katıldı.

Amatör Amaçlı Su ürünleri Avcılığı Paneli!

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyeleri ‘Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Tebliği’ Hakkında Bilgilendirme Paneline Katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizbilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Sevil Demirci ve Araştırma Görevlisi Emrah Şimşek Hatay Valiliği ve Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Antakya’da gerçekleştirilen “4/2 Amatör Amaçlı Su ürünleri avcılığı tebliği hakkında bilgilendirme” adlı panele konuşmacı olarak katıldı.

İl Müdürlüğünün daveti ile panele katılan İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Demirci ve Arş. Gör. Emrah Şimşek; Rekreasyonel Balıkçılık, İskenderun Körfezi’nde bulunan Tehlikeli ve Zehirli Deniz Canlıları hakkında bilgilendirmelerde bulunmalarının yanı sıra T. C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü talebi ile Bakanlık denetim personeline Orfoz ve lagos balıkların yasaklanmasından ötürü, denetimde karşılaşılacak problemler konusunda sunum yaptılar.

Panel kapsamında bakanlık elemanlarına yaptığı bilgilendirmelerde İskenderun bölgesinde Orfoz ve lagosa benzeyen 4 tür kaya balığının bulunduğunu ve bu türlerin avcılığında herhangi bir yasal kısıtlama olmadığını belirten Araştırma Görevlisi Emrah Şimşek akabinde amatör balıkçılara istenmeden avlanan bu türlerin tekrar denize bırakılması esnasında neler yapılması gerektiğini anlattı.

Bölgemiz ve Ülkemiz açısından Rekreasyonel balıkçılığın önemli bir ekonomik potansiyeline sahip olduğu vurgusunu yaparak bu alandaki görüşlerini paylaşan Yrd. Doç. Dr. Sevil Demirci İskenderun Körfezi yoğun nüfus ve dinamik demografik yapısı ile rekreasyonel balıkçılıktaki artış arasında doğrusal bir ilişki olduğunu belirtti.

Rekreasyonel balıkçılık faaliyetlerindeki Ticarileşme, Ekosistem Baskısı, Bilinmezlik ve Denetim zorluğu gibi sorunlara da değinen Yrd. Doç. Dr. Sevil Demirci lisanslandırma ve duyarlılık çalışmalarının önemini bir kez daha vurguladı.

Toplantı sonunda Hatay Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk SAKALLI öğretim elamanlarımız Doç. Dr. Sevil Demirci ve Araştırma Görevlisi Emrah Şimşek’e teşekkür ederek bu toplantıları il genelinde tekrarlayarak devam ettirmek istediklerini dile getirdi.

Yorum Gönder