Bilfen Liseleri Öğrencilerinden TÜBİTAK Başarıları

21 Mart 2019 Perşembe 17:08
Bu haber 686 kez okundu

Bilfen İskenderun, Ankara Çayyolu, İzmir ve Kayseri Liseleri öğrencileri hazırladıkları projeler ile 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na damga vurdu.

Bilfen Liseleri Öğrencilerinden TÜBİTAK Başarıları

 Bilfen İskenderun, Ankara Çayyolu, İzmir ve Kayseri Liseleri öğrencileri hazırladıkları projeler ile 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na damga vurdu.

 TÜBİTAK projeleriyle başarılara imza atan Bilfen Liseleri öğrencileri okullarına büyük gurur yaşattılar.

 Bilfen İskenderun Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Buse Damla Emre’nin Kimya Öğretmeni Tuba Güler danışmanlığında hazırladığı “İçme Sularındaki Ağır Metallerin, Defne Çekirdeği Posası Kullanılarak Giderilmesi” konulu projesi 219 proje içinden TÜBİTAK Adana Bölge Sergisi’ne seçildi ve kimya dalında Adana Bölge 1.si olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Bilfen İskenderun Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Simay Güler ve Betül Korkmaz’ın Biyoloji Öğretmeni Evrim Yıldız danışmanlığında hazırladıkları “Tekstil Azo Boyalarının Halofilik İzolatlar Tarafından Dekolarizasyonu” konulu projeleri ise TÜBİTAK Adana Bölge Sergisi’nde sergilenmeye değer gördü.

 İzmir Bilfen Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Bartu Aygül ve 10. sınıf öğrencisi Ayçe Işık Altın,  Fizik Öğretmenleri Tuğba Adıgüzel danışmanlığında hazırladıkları “Görünür Bölge ve Yakın Kızılötesi(NIR) Işınlarını Algılayan Mikrospektrometre Tasarımı ve Madde - Renk Analizi” konulu projeleri ile İzmir Bölge Sergisi Fizik Alanında Bölge 1. liği elde etti.  İzmir Bilfen Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Cem Dora Bilge ve Oğuzhan Kaya’nın Bilişim Öğretmeni Mehmet Can Güler danışmanlığında hazırladıkları “Başucumdaki Akropol” konulu projeleri ise İzmir Bölge Sergisi Değerler Eğitimi alanında Bölge 1.si oldu. Aynı yarışmada İzmir Bilfen Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Efe Mahmut Ateş’in Coğrafya Öğretmeni Banu Genç danışmanlığında hazırladığı “İzohips  Haritalarının Öğretilmesinde Farklı Bir Yaklaşım: Sanal Gerçeklik” projesi ise İzmir Bölge Sergisi Coğrafya alanında Bölge 3. elde etti.

 Bilfen Çayyolu Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Deniz Öykü Dizbay’ın Bilgisayar Öğretmeni Hasret Enç Aygar danışmanlığında hazırladığı “Siber Zorbalık Farkındalığı Oluşturarak Değerlerimizi Korumak” konulu projesi Ankara Bölge 2.si olurken Bilfen Kayseri Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sinem İnal ve 11.sınıf öğrencisi Ahmet Burak KILIÇ’ın Biyoloji Öğretmeni Gamze Koçkarsantılıoğlu danışmanlığında hazırladıkları “Prunus Mahaleb L. Meyve Öztünün MDA-MB231 Hücre Hattı Üzerindeki Sitotoksik Etkilerinin İncelenmesi” konulu projeleri Kayseri Bölge Sergisi’ne gitmeye hak kazandı.

 Kuruldukları günden bu yana başarılara imza atarak öğrencilerinin geleceklerini inşa eden Bilfen Liseleri girişken, üretken ve iletişim becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder