Birinci İskenderun Kitap Fuarı Açıldı!

10 Kasım 2017 Cuma 18:09
Bu haber 1011 kez okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘1. İskenderun Kitap Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

Birinci İskenderun Kitap Fuarı Açıldı!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘1. İskenderun Kitap Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

‘1. İskenderun Kitap Fuarı’ İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliğinde üniversite Kampus alanında gerçekleştirildi. Açılış törenine Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk,  Belen ilçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Hatay il Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Ayhan Bodur, belediye başkanları, İSTE Akademisyenleri, İş dünyası, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İskenderun’da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Kitap gibi, kitap fuarı gibi ülkemizin kültür sanatına gelişmesine çok etki edecek bir etkinlikte beraber olduğumuz için, katkı ve destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Dost bulmakta zorlanıyor insan. İşte Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün sözü aynen şu şekilde: ‘Kitaplar vazgeçilmez ve asla aldatmayan dostlardır’ ” dedi.

Çin atasözlerinden örnek veren Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç ekin, elli yıl sonrasını düşünüyorsanız orman yetiştirin ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Kitaplar çok önemli. Bizim medeniyetimizin, dinimizin emri de ilk sözü de oku sözüdür” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Yayman ve protokol üyeleri 1. İskenderun Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirerek hep birlikte kitap fuarında açılan stantları gezdiler.

10-19 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuar kapsamında 150 yayınevi ve yüz binlerce kitap halkla buluşacak. Birçok yazarın katılımıyla konferans, söyleşi ve imza programı gerçekleştirilecek.

Protokol üyeleri daha sonra Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan İSTE Çocuk Kütüphanesini de ziyaret ederek çocuklar ile sohbet ettiler.






Yorum Gönder