Bu Mezunlar Çok Havalı!

03 Haziran 2019 Pazartesi 14:16
Bu haber 799 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Töreni’nde cübbelerini giyen öğrenciler, ailelerinin huzurunda gururla keplerini havaya fırlattı.

Bu Mezunlar Çok Havalı!
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Töreni’nde cübbelerini giyen öğrenciler, ailelerinin huzurunda gururla keplerini havaya fırlattı. Aileleri ile birlikte kep atma heyecanını birlikte yaşayan mezun adaylarının kep atma töreni; Saygı Duruşu’nda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, video aracılığı ile tebrik mesajını iletti. İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı ise; “Öğrencilerimiz ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bu töreni yapmaktan dolayı gururluyuz, ama çok sevdiğimiz öğrencilerimizden ayrılacağımız için hüzünlüyüz, tabi gururumuz ağır basmakta. Ayrıca gelecek yıl İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak ilk öğrencilerini alacak olmanın heyecanını taşıyoruz. Çünkü sizler gibi kıymetli öğrencileri yetiştirme fırsatımız oluyor. Tüm akademik kadromuza teşekkür ediyor ve mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde izleyenlere hitap etti. Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, hazırlanan platformda keplerini hep birlikte sevinçle havalara fırlattı.
İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda Kepler Havada!
Türkiye’nin en köklü yüksekokullarından biri olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) öğrencileri kep atma töreni için bir araya geldi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Tepe Kampüsü’ne kurulan alan ve platformda gerçekleşen törene; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısıve İMYO Müdürü Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’nun ev sahipliğinde, İskenderun Başsavcısı Ahmet Çelikkol ile akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İSTE Rektör Yrd. Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu törendeki konuşmasında; “Şu an karşınızda olmaktan çok mutluyum, hepiniz hoş geldiniz. Bugün karşımda seçilmiş bir kitle var ve ben bu kitleye hitap etmekten onur duyuyorum. Neden seçilmiş diyorum? Çünkü Türk sanayisinin Türk çalışma ekolünün gerçekten ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü sizler oluşturuyorsunuz. Dolayısıyla sektörde şansınız çok yüksek. Tabi ki bu şansınızı daha da artırmak için yapmanız gereken küçük dokunuşlar var. Bu dokunuşlar; çalışkan olmak, mesleğinizi sevmek ve her daim ileriye götürmenin çabasında olmaktır. Bütün bunları yan yana koyduğunuzda başarının anahtarını cebinize koymuşsunuz demektir. Değerli velilerimiz, sizler de çocuklarınızla övünebilirsiniz, çünkü çok iyi bir eğitim aldılar. Ben buradan tüm hocalarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Her an yanınızda ve destekçiniz olduğumuzu lütfen unutmayın” diyerek tüm davetlileri selamladı.
Ardından İMYO’daki bölüm öğrencileri sırayla, bölümlerinin hocaları eşliğinde sahneye gelerek başarı belgelerini aldılar. Belgeleri takdim etmek için, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ile bölümlerin hocaları sahnede hazır bulundu. Belge takdiminin sona ermesi ardından bütün öğrenciler alanda toplanarak, heyecan ve mutlulukla geri sayıp keplerini gökyüzüne attılar. Keplerini atan öğrenciler sevinç ve gururlarını alanda bulunan velileriyle paylaştı. Kep atma töreni sonrasında, alanda bulunan tüm davetliler, İSTE Merkez Kampüse geçti ve Kızılay İskenderun Şubesi işbirliği ile hazırlanmış olan iftar yemeğine katıldı.
İSTE Dörtyol Meslek Yüksekokulu Kep Attı!
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) geleneksel olarak her fakülte ve okulun ayrı ayrı düzenlediği kep atma törenlerinin ilki Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.İSTE 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Törenlerinin başlangıcı Dörtyol Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kep atma töreni ile başladı. Akademisyenler ve öğrenciler ile velilerinin katıldığı Kep Atma Töreni, İSTE tanıtım filmi ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin video mesajının gösterilmesi ile devam etti.İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bahettin Gözübenli, mezun ve mezun adaylarına hayatlarının bu aşamasında başarılar dilediği açılış konuşmasında; İSTE’de öğrenmiş oldukları bilgilerin ve diplomanın ömür boyu hayatlarını kolaylaştırmada işlerine yarayacağına emin olduğunu belirtti. Öğrencilerin ve ailelerinin heyecanına ortak olmaktan onur duyduğunu ve eğitim süreci boyunca emek veren tüm akademisyen hocalara minnet duyduğunu ifade etti.Konuşmaların ardından beklenen an geldi, nefesler tutuldu ve geri sayım yapılmasının ardından öğrenciler hep beraber keplerini gökyüzüne fırlattılar. Sevinç çığlıkları ve neşeyle gökyüzüne uçuşan kepler, katılımcıların unutamayacağı görsel bir şölen havası estirdi. Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bahettin Gözübenli’nin öğrencilere başarı belgelerini takdim etmesinden sonra; öğrenciler, aileleri ve davetliler hep birlikte İSTE Merkez Kampüs’teki Genel Kep Atma Törenine katıldı. 

Yorum Gönder