‘Girişimcilik ve Kariyer Günü’ Etkinliği İSTE’de yapıldı

25 Mart 2019 Pazartesi 10:44
Bu haber 605 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Hatay Çalışma ve İş Kurumu işbirliğiyle düzenlenen ‘Girişimcilik ve Kariyer Günü’ etkinliği öğrencilerin geleceğine ışık tuttu.

‘Girişimcilik ve Kariyer Günü' Etkinliği İSTE'de yapıldı
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Hatay Çalışma ve İş Kurumu işbirliğiyle düzenlenen ‘Girişimcilik ve Kariyer Günü’ etkinliği öğrencilerin geleceğine ışık tuttu.

 Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü (HKÜ) Prof. Dr. Edibe Sözen,  SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ziya Yüksel, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu ile öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.

 Etkinliğinin açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, teknoloji ile yoğrulmuş öğrencilerini iş dünyası ile buluşturduklarını belirterek, “Öğrencilerimizin girişimci olmasını arzu ediyoruz, bunun için onları motive ediyoruz, destekliyoruz, kuluçka imkânları sağlıyoruz. En büyük hedefimiz insanların herhangi bir işi aradığı değil, işlerin doğru insanları bulduğu bir ekosistemi oluşturmak. Bunun için de iyi bir kariyer planlama sürecinin oluşturulması gerekiyor. ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon’ programımız ile aslında bir anlamda bunun için çalışıyoruz.” dedi.

 Gelecek planlaması yapan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Hatay Vali Yardımcısı AydınTetikoğlu ise; “Gençlerimize tavsiyem, karşınıza çıkan zorluklar nedeniyle hayata küsmeyin. Umduğunuz gibi çıkmazsa pes etmeyin. Önümüze çıkan fırsatları değerlendirirseniz Ülkemizde iyi yerlere gelmeniz mümkündür. Bu bakımdan, Ülkemiz pek çok ülkeden daha çok şey vaat etmektedir. Bugün düzenlenen Kariyer Günleri Programı’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Daha sonra kürsüye gelerek konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen; ‘Cari Açık ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) Genç İstihdamı’ konulu yaptığı konuşmada, “Yapılan araştırmalar ülkemizde gençlerin STK’lara üyelik oranının % 5.6 olduğunu gösteriyor. STK’lara katılma oranının çok az olduğunu görüyoruz. Popüler kültür ‘bana ne’ fikri üzerine kurulduğu için, topluma çalışma, bir şeyler katma ya da toplumun sorunlarını çözme konusunda kendini sorumlu hissetmemekte gençler… ‘Türkiye’nin geleceği için bende varım’ demeyi öğrenmeliyiz ki bunun bir girişimcilik olduğunu unutmayın. Bize her yer Türkiye. Ülkemiz için her yerde her işi yapmalıyız. Gençlerin ilgi alanlarına göre STK’lar açılabilir. Toplumla STK’lar arasına bir duvar var, bunu yıkmak lazım. Gençlerin geleceğinin ve kariyerini daha iyi hale getirmek için, gençliğin hayallerini diğer üniversiteler ve STK’larla iş birliği yaparak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dünyanın önde gelen üniversiteleri girişimcilik ve sosyal sorumluluk projelerine katılmayı başarıda önemli bir kıstas olarak talep ediyor. Bütün bunları göz önüne alarak STK’lara gereken önemi vermeliyiz” diye konuştu.

 “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” etkinliği, öğleden sonra yapılan, girişimcilik ve kariyer konusundaki tecrübelerin de paylaşıldığı, özel oturumlarla devam etti.

 

Yorum Gönder