Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji Törenle Açıldı

15 Mayıs 2018 Salı 17:52
Bu haber 1460 kez okundu

İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’nin yeni binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji Törenle Açıldı

İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’nin yeni binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Güney Kampüs’e Kolejin kurucularından Metin Kanmaz’ın adının verilmesi ailesini duygulandırdı.

Süleymaniye Mahallesi Mareşal Çakmak Caddesi, Deniz Müzesi arkasındaki yeni binada eğitim hizmeti verecek olan İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’nin açılış töreni yoğun ilgi gördü. Açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, eğitim camiası ve davetliler katıldı.

Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Metin Kanmaz’ın adı verilen binanın açılışında konuşan Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji Genel Müdürü Recep Yıldırım, “Güney Kampüs kurumları 10. yılında, yıllardır hayalini kurduğu Anadolu Fen Lisesi’ni en çok isteyen Metin Kanmaz adıyla gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Bu hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Amacımız, bugüne kadar, bundan sonra da gençlerimizi en iyi üniversitelere yerleştirmek, vicdanla, yüreği adaletle, düşüncesi ışıltılarla dolu kişiler yetiştirmektir. Ailesinin, memleketinin, vatanının gururu insanlar olmalarını sağlamaktır. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kente güzel bir eseri kazandırdıkları için Güney Kampüs Kurumları yöneticilerine teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Dingil ise, “Metin Kanmaz’ın en büyük hayalini de gerçekleştirmeniz beni çok duygulandırdı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Hayalini gerçekleştirmek arkadaşlığın en büyüğüdür. Sizleri kutluyorum” dedi.  

En güzel ve en değerli yatırımın, eğitime ve insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Culha da, “Çok başarılı bir ekip, okulun İskenderun’a Arsuz’a ve Hatay’ın tümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hayatta iki önemli değerin eğitim ve sağlık olduğuna dikkat çeken Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Savaş ise, “Okulun yapımına çok emek verilerek dizayn edilmiş ve her türlü imkanlarla donatılmış. Emeği geçen tüm dostlarımıza, eğitim camiasına teşekkür ediyorum, kurucularını da tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Burada eğitim görecek tüm çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eski Milletvekili Aziz Yazar ve kurucular hep birlikte okulun açılışını gerçeklirerek kurdeleyi kesti.  Açılışın ardından protokol ve davetliler okulu gezerek kuruculardan da bilgiler aldılar.

Spor ve oyun alanlarıyla bin metrekare bahçeye sahip, 7 katlı, 2 bin 100 metre kapalı alanda 28 derslik, bir laboratuvar, konferans, görsel sanatlar salonu, kütüphane ve yemekhanesi bulunan Güney kampüs Metin Kanmaz Anadolu ve Fen Liseleri, 2018-2019 eğitim ve öğretim sezonunda yeni binasında öğrencilerine eğitim verecek. 


Yorum Gönder