İGEV Öğrenci Yurdu Protokolü İmzalandı

01 Şubat 2019 Cuma 18:04
Bu haber 762 kez okundu

İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) Başkanı Şefik Uyar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ön protokolü önceden yapılan 300 öğrenci kapasiteli Kız ve Erkek yurdunun resmi protokolünü imzaladı.

İGEV Öğrenci Yurdu Protokolü İmzalandı
 İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) Başkanı Şefik Uyar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ön protokolü önceden yapılan 300 öğrenci kapasiteli Kız ve Erkek yurdunun resmi protokolünü imzaladı.

Geçtiğimiz günlerde HBB meclisinde temsil edilen tüm siyasi parti üyelerinden onay alarak firesiz kabul edilen İGEV öğrenci yurdu projesi ile ilgili protokol sözleşmesi HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile İGEV dönem başkanı Şefik Uyar tarafından karşılıklı olarak imzalandı.

İmzalanan protokol gereğince mülkiyeti İGEV’e ait 5354 m2’lik arsa üzerine inşa edilecek olan toplam 600 kişilik öğrenci yurdu binasının yapımı HBB tarafından inşa edilecek. Tarafların yaptığı açıklamaya göre, Yurt binasının 300 kişi kapasiteli yarısının İGEV tarafından, geriye kalan 300 kişi kapasiteli diğer yarısının da HBB tarafından yine öğrenci yurdu olarak hizmete gireceği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde temeli atılacağı açıklanan Yurt binası inşaatının 18 ayda tamamlanması öngörülüyor.

HBB Başkanı Lütfü Savaş ve İGEV başkanı Şefik Uyar tarafından karşılıklı imzalanan Protokol töreni sırasında CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, HBB Başkan yardımcısı Dr. Selim Matkap, HBB imar daire başkanı Hülya Budak, İGEV 2. Başkanı Fevzi Sevinçli, İGEV 7. Dönem başkanı Mithat Barutçu, İGEV yönetim kurulu üyeleri Haşim Sağır, Necati Karanlık, Hamit Karaoğlan, Hasan Ziroğlu, Haydar Yolcu, Gökhan Altun ve Timur Dalyaman hazır bulundular.

Protokol imza töreninde memnuniyetini ifade eden HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Gençlere ve Eğitime yapılan hizmetin kutsal olduğunu belirterek, “Böylesine hayırlı bir hizmete HBB olarak imza atmaktan dolayı onur duyduklarını ifade etti.

Başkan Savaş, yapımını üstlendikleri İGEV Öğrenci yurdu’nun inşaatını büyük bir titizlikle TAMAMLAMAYI hedeflediklerini ve en kısa zamanda öğrencilerin hizmetine sunmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere ve İGEV yöneticilerine teşekkür etti.

İGEV yönetim kurulu adına konuşan Başkan Şefik Uyar, Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş Üniversite öğrencilerinin eğitimine destek veren İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın (İGEV), kuruluşunun 21. Yılına girerken başarı ve hizmet çıtasını yükselterek hedeflerini adım adım gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Uyarı konuşmasının devamında, “Parti gözetmeden tüm üyelerin onayıyla kabul edilen meclis kararından dolayı HBB Meclis üyelerine İGEV adına teşekkür ediyorum. İGEV ailesi olarak mutluyuz, gururluyuz. HBB başkanımız Sayın Lütfü Savaş başta olmak üzere bu önemli projemizin gerçekleşmesi aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin eğitimine destek amaçlı oluşan bu güzel birlikteliklerin devamını dileriz” dedi.

Yorum Gönder