İskenderun ‘Kitap Oku’du

27 Mart 2019 Çarşamba 17:22
Bu haber 677 kez okundu

55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında İskenderun’da kitap okuma etkinliği düzenlendi.

İskenderun ‘Kitap Oku'du

55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında İskenderun’da kitap okuma etkinliği düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve İskenderun Halk Kütüphanesi ortaklığında gerçekleşen etkinlikte ilkokul ve üniversite öğrencileri birlikte İskenderun Sahilinde merdivenlere oturarak yarım saat boyunca kitap okudular.

Düzenlenen ‘Kitap Okuma’ etkinliğine İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik, İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi personeli Kütüphaneci Müslüm Yurtseven, İSTE Genel Sekreteri Doç. Dr. Yasin Erdoğan, İskenderun İlçe Halk Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun Halk Kütüphanesi Personeli Fahrettin Duruş,  İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin,  İskenderun Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri’nin yanı sıra yazarlar, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İskenderun’da da bir araya gelen ilkokul ve üniversite öğrencileri hep birlikte kitap okudular. Sahil amfide gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde öğrenciler kitap okuma da farkındalık yarattılar. Kitap okuyan bir nesil yetişmesi için bir nebze de olsa katkıda bulunmak adına böyle bir etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyan öğrenciler herkesi kitap okumaya davet etti.

Etkinlik hakkında konuşan İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik, “Biz bu programı İskenderun Gençlik merkezi, İlçe Halk Kütüphanesi, İskenderun Kızılay’ı ile birlikte İskenderun’a yakışır kütüphane haftasına uygun bir etkinlik yaptık” dedi.

İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon daire personeli Müslüm Yurtseven, “55. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında İskenderun sahilindeyiz. Geleneksel olarak her yıl 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğini yapıyoruz. Oldukça keyifli bir aktivite oldu. Ayrıca İSTE bisiklet topluluğu da bizlere katıldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Amaçlarının kitap okumaya farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Ahmet Keskin sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu artık İskenderun için geleneksel bir hal aldı. Her sene iş birlikçilerimiz daha çok artmakta.81 ilde eş zamanlı yapılırken İskenderun’da böyle güzel bir etkinliğin düzenlenmemesi imkânsızdı. Bizlerde elimizden geldiğince gençlerimizle, çocuklarımızla hep birlikte iş birliği içerisinde bu organizasyonu gerçekleştirdik”

Etkinlik sonunda öğrencilere İskenderun Kızılay’ı tarafından çorba ikramında bulunuldu.

Yorum Gönder