İskenderun Teknik Üniversitesi 8 Yaşında

24 Nisan 2023 Pazartesi 12:22
Bu haber 283 kez okundu

23 Nisan 2015’te eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), kuruluşunun 8. Yıl Dönümünü kutluyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi 8 Yaşında

23 Nisan 2015’te eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), kuruluşunun 8. Yıl Dönümünü kutluyor.

23 Nisan 2015’te eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), kuruluşunun 8. Yıl Dönümünü kutluyor. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile çifte bayram olarak coşkulu şekilde kutlanan kuruluş yıl dönümü bu yıl kalbi İSTE ile beraber olan herkesle uzaktan ve buruk bir şekilde kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Üniversitesinin 8. Yıl Dönümü vesilesiyle İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci bir yanının mutluluk bir yanının hüzün olduğunu ifade ederek yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “6 Şubat sabahı Bahar Yarıyılına başlayacaktık. Kampüslerimizde öğrencilerimizle bir araya gelecek, baharı, yazı, Ulusal Egemenlik Bayramımızı, Kuruluş Yıl Dönümümüzü karşılayacak ve coşkuyla kutlayacaktık. Kaderde tüm bunları bir arada olamadan yapmak varmış. Bu 23 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti 103 Yaşında ve kökleri eskiye dayanan üniversitemiz 8 yaşında. Atamızın çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günde üniversitemizin eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olması bizim için çok kıymetli. Geleceği çocuklarımız için şekillendirmek, attığımız her adımda bunun bilincinde olmak bu özel günde kurulan İSTE’den yolu geçen herkes için daha kıymetlidir inanıyorum.

Deprem bölgesinde hayat 6 Şubattan önce ve 6 Şubattan sonra olarak ifade ediliyor artık. 6 Şubattan sonraki ilk bayramımızda içimiz buruktu, ilk 23 Nisan’da, ilk kuruluş yıl dönümü kutlamamızda da içimiz aynı şekilde buruk. Sevincimiz, umudumuz, inancımız baki elbette; kaybettiğimiz canlarımız her zaman kalbimizde, her zaman bizimle. Bizler için değişmeyen tek şey çalışma azmimiz. Bölgeyi yeniden inşa etmek, öğrencilerimizle bir arada olmak, ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmek için çalışmak zorundayız ve çalışıyoruz. Teknik bir üniversite olarak kaliteli mühendisler, mimarlar yetiştirmek; her bölüm ve birimimizle, gençlerimizi en donanımlı biçimde hazırlamak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Rektörü olmaktan gurur duyduğum İskenderun Teknik Üniversitesi benim için tıpkı İskenderun gibi, Hatay gibi, ülkem gibi çok kıymetli. Beraber olduğumuz her İSTE ferdi için de öyle olduğunu düşünüyorum. Şanlı geçmişimizden ve gözleri ışıl ışıl evlatlarımızdan aldığımız güçle çalışmaya, üretmeye, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çabalamaya devam edeceğimizden kuşkunuz olmasın.

Bizlere ulusal egemenliğimizi armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu uğurda şehit olmuş tüm Kahraman Türk fertlerini minnetle anıyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızla beraber Allahtan rahmet diliyorum. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, hem de İSTE’nin yeni yaşı kutlu olsun.”

Yorum Gönder