İskenderun’da Okuma Şenliği Düzenlendi!

02 Kasım 2017 Perşembe 17:29
Bu haber 1051 kez okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kitap okumaya farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma şenliği düzenlendi.

İskenderun'da Okuma Şenliği Düzenlendi!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kitap okumaya farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma şenliği düzenlendi.

İskenderun ilçe Halk Kütüphanesi, İskenderun Gençlik Merkezi ve İSTE Sivil Havacılık Yüksek Okulu işbirliğiyle öğretmenler, anaokulu öğrencileri, lise ve İSTE öğrencilerinin katılımıyla hep birlikte kitap okuma şenliği düzenlendi.

İskenderun Anıt alanında gerçekleştirilen kitap okuma şenliğinde 7'den 70'e herkes kitap okudu.

Kitap okuma şenliğine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’in yanı sıra 500’e yakın öğrenci katılım gösterdi.

Amaçlarının açık havada halkta okuma alışkanlığı farkındalığını oluşturmak olduğunu belirten İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, okumanın her alanda ve her mekanda yapılabileceğini vatandaşlara göstermek istediklerini söyledi.

Okuma şenliğinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediklerini söyleyen İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin,  “Kitap okumaya farkındalık oluşturmak amacıyla yaptığımız bir çalışmaydı.  Burada işbirlikçilerimiz ile birlikte bu organizasyonu yapıyoruz. Sosyal meydanda katılımcılarımız oldu destek vererek bu şenliğe katıldı. Bugün burada Türk Kızılay’ı gibi birçok kolejimiz, okullarımız, anaokullarımız gibi kurumlarımız var. Buda bize kitap okumaya ne kadar gönüllü insanımızın ve gençlerimizin olduğunu gösterdi. En güzel mutlulukta içimizde 5 yaşında çocuklarımız var onlarla birlikte hikaye kitabı okuduk, hikaye dinledik. Bunun yanında yine 60 yaşında torunuyla birlikte kitap okuyanların olduğunu gördük buda bizi çok mutlu etti. Gelecek yıllarda da bu etkinliklerimiz deva edecek.” dedi.

Sosyal sorumluluk dersi kapsamında okuma şenliğine katıldıklarını belirten İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş, öğrencileriyle birlikte kitap okumanın önemini göstererek insanlarda farkındalık oluşturmak istediklerini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

İskenderun Kızılay Şubesi de öğrencilere ilk yardım kitabı, su ve çorba ikramında bulunarak okuma şenliğine destek verdi. Okuma şenliğine katılan tüm öğrencilere daha sonra körfezde tekne turu düzenlendi.



Yorum Gönder