İskenderun’un Kalbine TEKNOPARK Desteği

08 Mayıs 2018 Salı 20:12
Bu haber 800 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda; sanayici, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler ile bir araya gelen ve İskenderun’a acilen bir TEKNOPARK kurulması gerektiğinin altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, İskenderun'daki İnovasyon ve Ar-Ge ekosistemi için çok önemli mesajlar verdi.

İskenderun'un Kalbine TEKNOPARK Desteği

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda; sanayici, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler ile bir araya gelen ve İskenderun’a acilen bir TEKNOPARK kurulması gerektiğinin altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, İskenderun’daki İnovasyon ve Ar-Ge ekosistemi için çok önemli mesajlar verdi.

İSTE’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknoversite Günleri’nde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Dr. Veysel Yayan, “Burada olmak için çok sebebim var. Osmaniye ve İskenderun yılda 16,7 milyon ton çelik üretmektedir.  Bulunduğumuz bölge yani İskenderun; çelik sanayinin kalbi konumundadır. İskenderun’un kalbi de İskenderun Teknik Üniversitesi’dir. Bir ‘Teknik Üniversite’ ancak bu kadar uygun bir bölgede açılabilirdi ve devletimiz üretimin merkezi olan bu bölgeye üniversitemizi yerleştirdi. Rektörümüz sık sık bizleri ziyaret eder, parlak fikir ve projeleriyle üniversitemizi çok yükseklere taşımanın hayaliyle çalışır. Kendilerini hepinizin huzurunda hem tebrik ediyor, hem de teşekkür ediyorum” dedi.

‘İSTE’nin Tek İhtiyacı TEKNOPARK’

Yerli ürün üretiminin hayata geçmesi ve bunun dünyaya pazarlanması gerektiğini söyleyen Yayan, “2008 yılında 20 Ar-Ge merkezimiz varken 2017 yılına geldiğimizde 336 sayısını görüyoruz. 2018 yılının ilk 4 ayında 106 Ar-Ge merkezimiz daha kuruldu. Bu rakamlardan gördüğümüz üzere; Türkiye ısrarlı ve iddialı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Ar-Ge merkezlerine destek vereceğini biliyorum.  İskenderun Teknik Üniversitesi’nin en büyük ihtiyacı ivedilikle bir TEKNOPARK’tır. Biz bu ihtiyacı karşılamak için gereken desteği İSTE’ye vereceğiz. Ülkemizin gelişmesinin en büyük sebeplerinden biri de, 2017 yılında 180 Organize Sanayi Bölgesi projesinin Bakanlığımız tarafından tamamlanmış olmasıdır. 2023 yılına kadar hedefimiz 50 yeni OSB bölgesi daha kurmaktır. OSB’ler gerek üretim gerekse istihdam noktasında, kuruldukları bölgeleri bir üst seviyeye taşımaktadır. Diğer yandan, şuanda; 2 milyon 400 bin istihdam Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Çalışmalarımız dört bir koldan devam ediyor ve devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan’a teşekkür plaketini Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, adına kampusta dikilen ağacın dikim sertifikasını da İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli takdim etti.

Yorum Gönder