İSTE, Bir ‘İlk’e Daha İmza Atacak!

20 Temmuz 2020 Pazartesi 12:54
Bu haber 1017 kez okundu

Öğrencilerine İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) gibi yenilikçi bir kariyer kapısı açan, mesleki eğitimlerinin yanında kültürel, sosyal ve sportif anlamda birçok imkânlar sunan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yeni bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

İSTE, Bir ‘İlk'e Daha İmza Atacak!
Öğrencilerine İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) gibi yenilikçi bir kariyer kapısı açan, mesleki eğitimlerinin yanında kültürel, sosyal ve sportif anlamda birçok imkânlar sunan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yeni bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Vodafone ile yapılan işbirliği sayesinde İSTE öğrencileri boş zamanlarında evlerinden “serbest çalışan müşteri temsilcisi” olarak faaliyet gösterebilecek ve ek gelir elde edebilecekler.

İSTE-KPM’nin (İSTE - Kariyer Planlama ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi) girişimleriyle İSTE ve Vodafone işbirliği ile gerçekleştirilen projeye başvurmak isteyen İSTE öğrencilerinin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO, https://www.cbiko.gov.tr) tarafından geliştirilen Yetenek Kapısı’ndan (https://www.yetenekkapisi.org) yapılacak bilgilendirmeleri takip etmeleri gerekiyor. Başvuru sonrasında yapılacak mülakat, değerlendirme ve eğitim süreçlerinin ardından, hak kazanan öğrencilerin Eylül ayında çalışmaya başlamaları bekleniyor. Konu hakkındaki bilgilendirmeler ve gelişmeler İSTE ve İSTE-KPM’nin web sayfasından takip edilebilecek. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve İSTE’de eğitim-öğretim gören her öğrencinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, pandemi süreciyle birlikte dijital/uzaktan esnek çalışmanın öğrenciler için önemli hale geldiğini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, Devlet üniversiteleri arasında bir ilk olarak Vodafone ile birlikte hayata geçirecekleri proje kapsamında, İSTE öğrencilerinin kendi çalışma saatlerini ve sürelerini de belirleyebileceklerini söyleyerek, destekleri için Vodafone yöneticilerine teşekkür etti.

Yorum Gönder