İSTE EU Scholarshıps For Perspectıve Students Proje Ekibinde

06 Ocak 2023 Cuma 15:12
Bu haber 318 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) de yer aldığı toplam 10 üniversitenin yer aldığı proje ekibi, AB Bursları kapsamında 10 milyon euroluk desteklenmeye hak kazandı.

İSTE EU Scholarshıps For Perspectıve Students Proje Ekibinde

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) de yer aldığı toplam 10 üniversitenin yer aldığı proje ekibi, AB Bursları kapsamında 10 milyon euroluk desteklenmeye hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) de yer aldığı toplam 10 üniversitenin yer aldığı proje ekibi, AB Bursları kapsamında 10 milyon euroluk desteklenmeye hak kazandı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi yürütücülüğündeki proje ekibinde İSTE, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi yardımcı başvurucu (co-applicant) olarak yer alıyor. Türkiye Genel Koordinatörlüğünü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Taşdoğan’ın yapacağı projede Bölgesel Yönetici ve İSTE Proje yürütücüsü olarak Doç. Dr. Mustafa Kaan Baltacıoğlu görev yapacak. Projenin resmi imza töreni, AB Komisyon üyelerinin ve paydaş üniversite temsilcilerinin katılımı ile Ocak 2023 tarihinde Ankara’da düzenlenecek.

34 ay sürmesi planlanan projede lisans ve lisansüstü toplam 4800 üniversite öğrencisi burs hakkı elde edecek. Projenin amaçları arasında engelli, dezavantajlı öğrencilere destek olmak, mülteciler ve yerel halklar arasında sosyal uyumu teşvik etmek, mültecilerin yükseköğretime motive ederek beceriler kazandırmak bulunuyor. Burs desteklerine ek olarak, ücretsiz şekilde Türkçe, İngilizce kurslar anlaşılacak profesyonel dil kursları aracılığı ile öğrencilere dil eğitimi ücretsiz sunulacak, sosyal etkinlikler, seminerler, söyleşiler vb. etkinlikler düzenlenecek. Bu sayede projede iyi eğitimli insanların sosyal ve ekonomik entegrasyonu, sürdürülebilir çalışma hayatı için fırsatların sunulması gibi sonuçlar hedefleniyor.

Proje ekibini ve İSTE Yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Kaan Baltacıoğlu’nu tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “2023 başarılarla dolu olacak demiştik, ilk başarımızın haberini paylaşıyoruz. Projenin kısa sürede aktive olacağını ve başvuruların alınmaya başlanacağını öğrendim. Ülkemize, bölgemize ve üniversitemize yurt dışından kaynak aktarımında hizmet edecek projede emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha nice başarılara imza atarak daha güzel yarınlara erişeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Gönder