İSTE Rektörü Türkay Dereli’den Arsuz’a Ziyaret!

11 Ağustos 2017 Cuma 15:48
Bu haber 1837 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,Rektör Yardımcıları ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan ile birlikte Arsuz’a ziyarette bulundu.

İSTE Rektörü Türkay Dereli'den Arsuz'a Ziyaret!

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,Rektör Yardımcıları ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan  ile birlikte Arsuz’a ziyarette bulundu.

Kaymakam Musa Sarı'yı makamında ziyaret eden hayırlı olsun temennilerini belirttikten sonra Türkay Dereli, Arsuz ilçe Kaymakamı ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi'nin Arsuz ilçesinde denizcilik üzerine yapabilecek çalışmalarla ilgili arazi alternatifler üzerine bir süre sohbet ettikten sonra heyet ve Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Arpaçiflik mahallesi deniz kıyısında bulunan hazine arazileri üzerinde incelemelerde bulundular.

Pirinçlik Mahallesi'nde bulunan Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğüne ait metruk bina ve sosyal tesisler üzerinde neler yapılabileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunan heyet daha sonra buradaki binaları da incelemek üzere Arsuz’dan ayrıldılar.

Kaymakam Musa Sarı, Rektör Dereli' ye ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, Üniversitenin Arsuz' la yapmayı düşüneceği  çalışmalarda kendilerinin her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.Konaklama, konum, ulaşım ve sosyal imkanlar, gibi hususlarda deniz ve doğa turizminin merkezi olması ile öğrencileri cezbedici bir çok özelliği bulunan Arsuz ilçesinde, böyle bir yatırımın gelmesinin çok rantabl, kamu kaynaklarının da yerinde kullanılmış olacağını ifade etti. Rektör hocamız ve adı geçen arazilerin tahsisi aşamalarında ilçeye her türlü desteği veren, Hatay Valisi Erdal  Ata'ya ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'a da teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Yorum Gönder