İSTE, Uluslararası Bilim Festivali’nde

22 Eylül 2021 Çarşamba 14:40
Bu haber 544 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği Uluslararası Bilim Festivali’ne katılıyor.

İSTE, Uluslararası Bilim Festivali'nde

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği Uluslararası Bilim Festivali’ne katılıyor.

Avrupa Komisyonu Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamında İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi, Mersin Yenişehir Belediyesi aracılığı ile yayımlanan Avrupalı Araştırmacılar Gecesi (European Researchers' Night / H2020-MSCA-NIGHT-2020bis) çağrısı kapsamında hazırlanan “Sustainable Environment and Climate Change International Science Festival SECC-SCIFEST” projesi Akdeniz Bölgesi Konsorsiyum Üyesi olmuştur. Projede Avusturya, Portekiz, Polonya ve Romanya’nın ortağı olduğu Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği Uluslararası Bilim Festivali projesinde bu ülkelerin oluşturduğu konsorsiyumlarda 21 faklı kurum yer alırken, ulusal boyutta 12 proje ortağıyla 7 farklı coğrafi bölgeden 59 kurum projede yer almaktadır.

Proje kapsamında görevli İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emine Vasfiye Korkmaz ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Araştırma Görevlisi Alper Yanar, sanal fuarı ziyaret edecek çocuklara “Sürdürülebilir Çevre ve İklim değişikliğinin deniz canlıları üzerine etkisini anlatan kısa film görseli ile katılacaklardır. Online olarak yapılacak olan etkinliklere www.arge.yenisehir.bel.tr/SECC-SCIFEST adresinden zoom linklerine giriş yapılarak katılım sağlanabilecektir. Ayrıca festivalde yüz yüze yapılacak olan etkinliklerle bilim şovları düzenlenecektir.

Yorum Gönder