İSTE’de TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı

03 Kasım 2023 Cuma 15:47
Bu haber 221 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) TÜBİTAK tarafından afet bölgesindeki araştırmacılarımıza destek olmak amacıyla açılan BİNBİRÇABA programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İSTE'de TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) TÜBİTAK tarafından afet bölgesindeki araştırmacılarımıza destek olmak amacıyla açılan BİNBİRÇABA programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) TÜBİTAK tarafından afet bölgesindeki araştırmacılarımıza destek olmak amacıyla açılan BİNBİRÇABA programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 2 Kasım’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında TÜBİTAK Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Koordinatörü Dr. Naci Sağlam Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı- BİNBİRÇABA Programı hakkında bilgi verdi. 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruya açık olacak çağrı öncesi İSTE TTO VE TEKNOPARK İSTE tarafından organize edilen ve TÜBİTAK uzmanlarının da hazır bulunduğu bu toplantıda çağrı kapsamı, bütçesi, başvuru süreci ve başvuru değerlendirilmesi konularında İSTE akademisyenleriyle çok değerli bilgiler paylaşıldı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’nın (ARDEB) BİNBİRÇABA programı kapsamında bahar döneminde İSTE’den iki projenin desteklenmeye hak kazanmış olduğunu hatırlatan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “öncelikle bugün üniversitemize vakit ayıran TÜBİTAK Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Koordinatörü Dr. Naci Sağlam ve TÜBİTAK uzmanlarına teşekkür ediyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen hocalarıma da ayrıca teşekkür ederim. Daha önce pek çok alanda kabul edilen ve yürütülmekte olan TÜBİTAK projelerimize yenilerinin eklenmesine vesile olacak verimli bir program oldu. Beraber başarmaya İSTEkli öğretim elemanlarımızla daha nice projelere imza atacağımızdan kuşkumuz yok.”

Yorum Gönder