İSTE’den Dört Dörtlük Kutlama

25 Nisan 2019 Perşembe 16:27
Bu haber 740 kez okundu

İskenderun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ekinlikleri dolu dolu geçti.

İSTE'den Dört Dörtlük Kutlama

İskenderun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ekinlikleri dolu dolu geçti. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin 4. Kuruluş yıldönümü kapsamında İSTE bahçesinde düzenlenen çocuk etkinliğini İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi, İSTE, Kızılay, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu, Gençlik Merkezi koordine etti.

Teknoversite vizyonu ile inovasyon ve girişimcilik odaklı bir eğitim-öğretim ve araştırma ekosistemi oluşturmayı hedefleyen ve ‘23 Nisan’ tarihinde kurulduğu için, çocuklara ve çocukların eğitimine de büyük önem veren İSTE, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve 4’üncü yaşını, gerçekleştirilen birbirinden renkli etkinliklerle kutladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bahçesinde kurulan bir birinden farklı oyun sahneleri çocukların kullanımına açıldı. İSTE’nin 4. Kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pasta kesildi, konuklara ikram edildi.

Aileleriyle eğlenceye gelen çocuklar dünyada tek çocuk bayramı olan bu özel günde gönüllerince eğlendiler. Balon park oyunları, Sihirbaz gösterileri, Palyaço gösterileri, Yüz boyama, dart ve survivor yarışmaları, Empati parkuru, müzik ve dans etkinliklerinin tamamı yoğun ilgi gördü.

23 Nisan’da İSTE olarak 4 yaşına girdiklerini, heyecanlı, gururlu ve çocuklar gibi şen olduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Öncelikle Üniversitemizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 4’üncü yıl coşkusunu, düzenlediğimiz bir dizi etkinlikle hep birlikte yaşadık. Türkiye’nin ilk Çocuk Teknik Üniversitesi’ni oluşturan İSTE, aynı zamanda Türkiye’de bir üniversitede faaliyet gösteren ilk ve tek Çocuk Kütüphanesi’ni de içinde barındırıyor. İSTE Çocuk Üniversitesi kapsamında faaliyet gösteren Çocuk Orkestrası ve Çocuk Korosu da bulunuyor. Çocuklarımız bizim her şeyimiz” dedi.

Sabah başlayan ve akşama kadar süren etkinliklere İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, İskenderun OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çocukların doruğa ulaştığı eğlencede çocuklara ve ailelerine Türk Kızılayı kavurma ikramında bulundu. Protokol üyeleri, İSTE tarafından yaptırılan yemekhaneyi de inceleme fırsatı buldular.

Yorum Gönder