İSTE’liler İş Dünyasına Entegre Ediliyor!

06 Şubat 2018 Salı 16:12
Bu haber 1024 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), son sınıflarının son dönemini sahada geçirmek isteyen öğrencilerini iş dünyasına entegre etmek üzere 160 firma ile protokol imzaladı.

İSTE'liler İş Dünyasına Entegre Ediliyor!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), son sınıflarının son dönemini sahada geçirmek isteyen öğrencilerini iş dünyasına entegre etmek üzere 160 firma ile protokol imzaladı.

189 entegratör öğrenci için düzenlenen Oryantasyon Programı’nda entegratörlerin süreç içerisinde yapmaları ve dikkat etmeleri gereken hususlar gözden geçirildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Oryantasyon Programı, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda yapıldı. Geçen yıl 99 entegratör ile gerçekleştirilen İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Programı’nın, bu yıl 189 entegratör öğrenci ile devam ettiğinin ve 160 firma ile protokol imzalandığının belirtildiği “İDE Oryantasyon Eğitimine”;program koordinatörleri, akademik ve idari personel ile entegratör adayı öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, entegratörlere seslenerek; “Bugün burada alacağınız oryantasyon eğitimi sonrasında, sizleri sahaya uğurluyor olmaktan mutluluk duyuyoruz, yolunuz açık olsun. Hem kendinizi hem de bizi temsil ettiğinizi sakın unutmayın. Sizin, bu programdaki başarınız, gittiğiniz işyerlerindeki başarınız bu programın sürdürülebilirliğini sağlayacaktır. Arkadan geleceklerin yolunu sizler açacaksınız. Sizler stajyer değil, entegratörsünüz... Gittiğiniz yere değer katmaya çalışıp, iş dünyası ile üniversite arasında bir köprü oluşturacaksınız. Bu köprüler sayesinde üniversite-sanayi işbirliğinin niteliği artacak. Büyük bir kısmınız, entegratör olarak gittiği işletmede başarı göstererek, belki de orada işe girecek ve iş hayatına orada devam edebileceksiniz. Hepinizi başarılar diliyorum” dedi.

İDE Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yunus Eroğlu ise, İSTE’de gerçekleştirilen ikinci İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Programı’nın bu sene daha fazla öğrenciye olanak tanıyacağını belirtti ve entegrasyon programı kapsamında verilecek eğitimlerin ve konuların başlıklarına değindi. Yrd. Doç. Dr. Yunus Eroğlu 2018’de 189 öğrenciye İDE programına katılma imkânı verileceğini, bu öğrencilerin anlaşmalı olunan 160 firmayla çalışma imkânına kavuşacağı müjdesini verdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Uzmanı Endüstri Mühendisi Seçkin DİLEK, “Motivasyon, İnovasyon ve Tecrübe Paylaşımı” konulu sunumunda; kendisinin bu programdaki ve iş dünyasındaki deneyimlerini öğrencilere aktarırken, öğrencilerin inovasyona açık olmaları gerektiğini söyledi. Seçkin Dilek konuşmasında, öğrencilerin İDE sürecinde bir stajyer değil çalışan olduklarını bilmenin ve bu doğrultuda davranmanın önemine değindi ve İSTE’nin iş dünyası ile yapmış olduğu bu iş birliğinin öğrenciler için gerçek bir avantaj sağladığını belirtti. Ek olarak inovasyon, yenilik ve yaratıcılık konularında bilgiler verdi.

Eğitimin ikinci yarısında “İş Güvenliği ve İş Sağlığı” kavramlarına örneklerle açıklık getirmeye çalışarak öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlara karşı donanımlı olmalarını gerektiğini belirten İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Sivil Havacılık Yönetimi Öğretim Görevlisi İSG Uzmanı Göksel Saraçoğlu; İSG konusundaki yasal düzenlemelerin çalışanlar tarafından iyi bilinmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Zülfiye Erdoğan’ın“Toplam Kalite Yönetimi” eğitimi vermesiyle noktalanan İDE Oryantasyon Programı, entegratörler için oldukça faydalı geçti. Programa katılanlara “2018 İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Oryantasyon Programı Katılım Sertifikası” verildi.

Yorum Gönder