İSTE’nin ‘İDE’ Programı Meyvelerini Topluyor

21 Ocak 2020 Salı 11:08
Bu haber 550 kez okundu

İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sektörle Buluşma ve Kariyer” programı, Antalya ve Hatay Bölgelerinden etkinliğe katılan Turizm İşletmeleri yöneticileri ve sahipleriyle birlikte yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleşti.

İSTE'nin ‘İDE' Programı Meyvelerini Topluyor

İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sektörle Buluşma ve Kariyer” programı, Antalya ve Hatay Bölgelerinden etkinliğe katılan Turizm İşletmeleri yöneticileri ve sahipleriyle birlikte yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleşti.

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüste yer alan Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda yapılan programın açılış konuşmasında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu İDE Koordinatörü  Öğr. Gör. Fikret Gökçe, İş Dünyasıyla Entegrasyon programının kısa sürede sektör ile entegre edilebilmesinin İSTE adına gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Sektör temsilcilerinin İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programıyla ilgili destekleyici görüşlerini sunmalarıyla devam eden program, Antalya/Belek’te faaliyet gösteren Ela Quality Resort Hotel İnsan Kaynakları Yetkilisi ve İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu olan Yeşim Akbalık, Kat Hizmetleri Müdürü Yeşim Şenel ve Yiyecek İçecek Müdürü Enver Çamlı’nın sunumlarıyla devam etti. Yeşim Akbalık konuşmasında; üniversite sıralarından sektör ofislerinde yönetici olmaya uzanan yol hakkında adaylara deneyimlerinden örnekler vererek eğitimin önemini belirtti.

Sektör temsilcilerinin konuşmalarının ardından, işletmeler tarafından İDE kapsamında katılım şartlarını taşıyan son sınıf öğrencileri ile yapılan İDE görüşmelerinde; mezuniyet sonrası iş görüşmelerinin yanı sıra,  staj görüşmeleri de yüz yüze yapılarak değerlendirildi.

Yorum Gönder