Kaymakam Öğrencilerle Bir Araya Geldi

24 Aralık 2018 Pazartesi 10:54
Bu haber 796 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, düzenli olarak her defasında farklı bir okulda düzenlenen “Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı”nı bu kez Hanife Uysal Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.

Kaymakam Öğrencilerle Bir Araya Geldi

 İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, düzenli olarak her defasında farklı bir okulda düzenlenen “Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı”nı bu kez Hanife Uysal Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.

 Devlet okullarının genel durumu ve eğitim hizmetlerinin işleyişi ile mahallenin sorun ve ihtiyaçları hakkında çözüm odaklı istişare yapmak amacıyla Kaymakam Yönden başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz ile

civardaki okulların idarecileri, okul aile birliği başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

 Okul girişinde öğrencilerin yoğun sevgi seliyle karşılaşan Kaymakam Yönden, gelecekteki hedefleri üzerine sohbet etme şansı bulduğu öğrencilerin taleplerini tek tek dinledi. İlk defa bir kaymakam ile sohbet etme fırsatı bulduklarını dile getiren öğrenciler, Kaymakam Yönden’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 Daha sonra, okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ve mahalle muhtarı ile bir araya gelen Kaymakam Yönden, tek tek söz hakkı vermek suretiyle toplantıya katılan herkesi dikkatle dinledi.

 Hanife Uysal Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Yıldırım tarafından okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yapılmasının akabinde, civarda bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarının idarecileri tarafından da bilgi paylaşımı yapılarak, çok yönlü bir değerlendirme yapıldı.

Kaymakam Yönden, okulların eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir kurum olmasının yanı sıra çocukların ikinci bir yuvası olarak da göz önünde bulundurulmak suretiyle, ağaçlandırmak ve yeşil alanlar oluşturmak için çaba gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında da bilgiler alarak, istişare yapan Kaymakam Yönden, sorunların çözümü için ilgili birimlere talimat verdi.

 


Yorum Gönder