Kaymakam Yönden Öğrenci, Öğretmen ve Velilere Seslendi

17 Ocak 2019 Perşembe 14:38
Bu haber 723 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona erecek olması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Yönden mesajında öğrencilere seslenerek, “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin” diyerek iyi tatiller diledi.

Kaymakam Yönden Öğrenci, Öğretmen ve Velilere Seslendi

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona erecek olması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Yönden mesajında öğrencilere seslenerek, “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin” diyerek iyi tatiller diledi.

‘Notlarınız Ne olursa Olsun, Kendinize Olan Güveninizi Diri Tutun’

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona erecek olması nedeniyle bir mesaj yayımlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, temel hedeflerinin İskenderun’da ki eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının ulusal düzeyde önemli bir aşamaya gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kendine güvenen, donanımlı ve geleceğe daha umutla bakabilen gençler yetiştirmenin asıl hedefleri olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden, “Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için çeşitli projelerimizi uygulamaya geçiriyoruz. Temel hedefimiz, İskenderun’da ki eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının ulusal düzeyde önemli bir aşamaya gelmesini sağlamaktır.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  Önemli olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma hazırlamaktır. Bunun gerçekleştirilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz.

Son yıllarda devletimizin eğitime olan katkıları olağanüstü derecede artmıştır. Bu katkılara hayırsever vatandaşlarımızın da desteği azımsanmayacak derecede büyüktür. Bu manada hayırsever vatandaşlarımızın eğitim başta olmak üzere İlçemizin gelişmesi ve kalkınması bakımından verdiği katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili öğrenciler;

Eğitim ve öğretimde başarının temel sırrı, sistemli, planlı çalışma ve disiplindir. Disiplini baskı olarak değil gelecekte sizlerin başarısı ve mutluluğu için okul idaresinin planlaması olarak değerlendirmelisiniz. Sağlığınıza dikkat edin ve okuma alışkanlığınızı geliştirin. Okulunuz ve sınıfınız içindeki tutum ve davranışlarınız eğitim ve öğretim süreciniz ile kişisel benliğiniz açısından çok önemlidir. Sıkıntı ve sorunlarınızı ailenizle, öğretmenlerinizle ve okul idaresiyle paylaşarak aşmaya çalışın. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı eğitim anlayışımız ve bu anlayış doğrultusunda sizlerin sosyal ortama hazırlanması sürecindeki gayretlerimiz birçok problemin aşılmasında önemli rol oynayacaktır. Bu bilim yuvasını dolduran siz öğrencilerimizde var olan enerji ve heyecan, bizi geleceğe taşıyacak en önemli kaynaktır.

Sevgili Öğrenciler, notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu dönemi iyi değerlendirin.

En değerli varlıklarını bizlere emanet eden saygıdeğer veliler;

Eğitim ve öğretimdeki hedefimize yürürken, çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları istikrarlı ve güvenli okul ortamı sağlamak amacıyla anne-baba, öğretmen ve okul idaresi arasında ortak paylaşıma dayalı yakın ve sıcak bir ilişki kurulmasının gerekliliği kaçınılmazdır. Çocuklarınızı çok seviyor ve önemsiyoruz. Onların iyi bir eğitim alması için her türlü imkânı seferber etmekteyiz.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı; sorgulayıcı, araştırmacı, dengeli, iletişime açık, ilgi alanları belirlenerek desteklenmiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık, kendi başına karar verebilen, olumlu benlik algısına sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerekmektedir.

Modern hayatın gereği olarak çocuklarımızın yetişmesi ve şekillenmesine artık ev ortamından çok çevre şartları, okul, sokak, arkadaş çevresi, televizyon, internet ve değişik basın-yayın araçları etkili olmaktadır. Bu süreçte değerli Velilerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarınızı dolaylı olarak denetleyin. İdari uygulamaların çocuklarınızın eğitimi için olduğunu unutmayın. Onlara sevgiyle yaklaşarak destekleyin. Konuşarak onlara ve fikirlerine değer verdiğinizi gösterin. Başarı ve başarısızlıklarında hep yanlarında olun ve onları girişimlerinde destekleyin.

Değerli Velilerimiz,  çocuklarımız karnelerini alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi de sorgulayarak, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma gayretiyle hareket ediniz.

Kıymetli öğretmenler;

İnsan yetiştirmek kutsal bir görevdir ve bu onurlu görevi ifa eden öğretmenler, hiç şüphesiz saygıya ve övgüye fazlasıyla layıktırlar. Eğitim ordusunun yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimizin aydınlık yüzleri, yetiştirdikleri binlerce çocuğun ruhuna ışık saçmaktadır. Eğitim adına yapılan her çalışma, devletimizin ve milletimizin kaderini doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyorum.

Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve gayretlerinin devamını temenni ediyor,  her öğrencimizle ilçemizin ve ülkemizin kalkınacağını ve her öğrencimizin ilçemizin ve ülkemizin güvencesi olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.  Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı bir kez daha kutluyor, huzur dolu bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorum Gönder