‘Modern Zamanın Prangaları’na Hatay’da Yoğun İlgi

27 Aralık 2018 Perşembe 17:15
Bu haber 835 kez okundu

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hatay İl Müdürlüğünce organize edilen ‘Modern Zamanın Prangaları’ adlı konferans yoğun ilgi gördü.

‘Modern Zamanın Prangaları'na Hatay'da Yoğun İlgi

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hatay İl Müdürlüğünce organize edilen ‘Modern Zamanın Prangaları’ adlı konferans yoğun ilgi gördü.

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan ile Psikolog Tuba Karacan’ın konuşmacı olarak katıldığı Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen ‘Modern Zamanın Prangaları’ adlı konferansa Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hatay İl Müdürü İhsan Yılmaz, şube müdürleri, yurt personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KYK Hatay İl Müdürü İhsan Yılmaz, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Çınaraltı Geçlik Söyleşileri projesinin topluma örnek olmuş kişileri ve gençleri bir araya getirildiğini ve bu projenin gençler tarafından büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Gençlere medeniyet tarihi başta olmak üzere birçok alanda bu proje ile geniş bilgiler verildiğini belirten Yılmaz, “Geleceğimizin teminatı olan üniversiteli gençlerimizin barındıkları mekanlarda kendilerine sağlanacak iyi yaşam koşulları ve bu mekanlarda kendilerini hayata hazırlayacak nitelikli faaliyetlerin kalitesi ile öğrencilerimizin dersleri dışındaki serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için birçok sosyal aktiviteler, genel müdürlüğümüz nezdinde konferanslar yapılmaktadır. Öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla birçok kurs, sosyal ve sportif faaliyetler, akademik kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Bugünde öğrencilerimizin yoğun bir ilgisiyle ‘Modern Zamanın Prangaları’ adlı konferansımızda vücudumuzun kontrol mekanizması olan beynimizi ve buna bağlı olarak teknolojiyi nasıl kullanmamız, nasıl istifade etmemiz, nelerden uzak durmamız gerektiği noktasında bilgiler edindiler. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Modern Zamanın Prangaları" adlı konferansın konuşması olarak katılan Üsküdar Üniversitesi çalışanı Prof. Dr. Sinan Canan, gelecekle ilgili hayal kurmak, mutlu olabilmenin yolları, yaptığınız işi sevebilmenin yolları, gelecekle ilgili oluşturulacak vizyon, gerçek sanatçı nasıl olunur? gibi konularda öğrenciler sorularının cevaplarını buldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda KYK Hatay İl Müdürü İhsan Yılmaz konuşmacılar Psikolog Tuba Karacan ve Prof. Dr. Sinan Canan’a tezhip kursu öğrencilerinin yapmış olduğu tabloyu hediye etti.

Yorum Gönder