Nuri Üysen’i Heyecan Sardı

06 Nisan 2018 Cuma 10:07
Bu haber 825 kez okundu

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi’ni ziyaret eden İşadamı Nuri Üysen, kendi adına yaptırdığı 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu’nun açılışına bütün İskenderun’u davet etti.

Nuri Üysen'i Heyecan Sardı

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi’ni ziyaret eden İşadamı Nuri Üysen, kendi adına yaptırdığı 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu’nun açılışına bütün İskenderun’u davet etti.  11 Nisan Çarşamba günü saat: 10.30’de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşecek olan açılışla eğitime başlayacak olan ortaokulun İskenderun’a layık bir eğitim yuvası olacağını ifade eden Üysen, Yükseliş Kolejinin de Ağustos ayında hizmete gireceğini belirtti.

‘Türkiye, Eğitime ‘Yükseliş’le Yön Verecek’

Yükseliş Kolejinin Kampus açılışı ile ilgili de bilgiler veren Nuri Üysen, “Niyetimiz; en geç Nisan yâda Mayıs ayında yeni kayıt dönemini kampusumuzda almaktı. Yaşadığımız bazı olaylardan dolayı üç ay geciktik. Allah kısmet ederse Ağustos ayında da orası hizmete girmiş olacak. Önümüzdeki eğitim sezonunu orada yapıyoruz. Yükseliş Koleji’ni bilim kampusu olarak gerçekleştireceğiz. İstiyoruz ki; İskenderun’da öğrencileri dışarıya gitmeye zorlamayacak bir kampus yapmak.  Teknolojik olarak birçok imkândan yararlanacak bir oluşum sağlayacağız. İskenderun’da böyle bir kolej yok. Kolej dendiğinde akla Robert, Tarsus, Amerikan Kolejleri gelir. Bir çocuk sosyal yetişmeli ki, farklılığını ortaya koysun. En önemlisi çocuğun özgüven kazanmasıdır. Biz, bilim kolejimizle bunu sağlayacağız. Tabii ki bu daha bir başlangıç. Biz, burada eğitime yön verelim diyoruz. Yani Türkiye eğitimine İskenderun’dan yön verelim istiyoruz” dedi.



Yorum Gönder