Otizmli Çocuklar İçin Down Kafe ‘Mavi’ye Büründü

02 Nisan 2018 Pazartesi 19:07
Bu haber 948 kez okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de otizmli çocuklar, Down sendromlu çocuklarla beraber Down Kafe’de etkinlik düzendi.

Otizmli Çocuklar İçin Down Kafe ‘Mavi'ye Büründü

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de otizmli çocuklar, Down sendromlu çocuklarla beraber Down Kafe’de etkinlik düzendi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi Engelsiz İskenderun Derneği Başkan Feray Dingil ile Otizmi çocukların yer aldığı Uğurcan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi birlikte düzenledikleri etkinlikte, keyifli zaman geçiren çocuklar, dans edip müzik eşliğinde oynadı.

Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, Otizmlilerin sadece 2 Nisan’da değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, “Otizmli çocuklar bu dünyada var ve lütfen fark edin. Bizler derneğimizle hemen her hafta farklı programlar ile hem çocuklarımızla ve hem de aileleriyle etkinliklerde bir araya geliyoruz. Onlar hepsi benim yavrularım. Çocukların mutluluklarını görüyorsunuz. Eğleniyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Bu çocuklarımızın toplumla bütünleşmelerini, daha iyi bir yaşam sağlamak için gayret gösteriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Belediye başkanımız da sağ olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Otizm farkındalık günü kutlu olsun” diyerek özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurucusu Necla Demir’e ve eğitimcilerine etkinlikten dolayı teşekkür etti.

Vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gören etkinlikte Uğurcan özel eğitim merkezi müdürü Uğur Gökkaya’da, “Otizm, her 68 çocukta bir görünen davranışsal farklılıklardır. Otizm çocuklarda bilişsel ve davranışları diğer çocuklara göre biraz daha farklılıklar göstermektedir. Birleşmiş Millet tarafından Nisan ayı artık Otizm ayı ilan edildi. 2 Nisan’da da Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanıyor. Buradaki amacımız çevremizdeki insanlara otizmin farkındalığını anlatmak, bu çocuklara daha iyi bir yaşam şansı sunabilmek için otizmin ne olduğunu insanların da bilmesini öğretmek. Otizm aslında bir eksiklik değil farkındalık olduğunu herkese duyurmaktır.  Bu özel çocuklara yaptığı fedekarlıklardan dolayı dernek başkanı Feray Dingil’e ve kurucumuz Necla Demir’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugüne kayıtsız kalmayan öğrencilerimize, velilerimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Otizmli çocuklar ve down sendromlu çocukların kaynaştığı etkinlikte aileler evlerinde hazırladıkları yemek ve pastaları çocuklar başta olmak üzere tüm misafirlere ikram ettiler. Etkinliğin sonunda çocuklar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.




Yorum Gönder