Özel Yaşam Koleji Çanakkale’yi Yaşattı

13 Nisan 2019 Cumartesi 18:47
Bu haber 648 kez okundu

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü sebebiyle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kapsamında İskenderun Özel Yaşam Koleji okulu öğretmen ve öğrenciler tarafından tiyatro sahnelendi.

Özel Yaşam Koleji Çanakkale'yi Yaşattı
Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü sebebiyle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kapsamında İskenderun Özel Yaşam Koleji okulu öğretmen ve öğrenciler tarafından tiyatro sahnelendi.
İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşen etkinlik tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Etkinliğe Özel Yaşam Koleji öğretmenleri, öğrenciler, veliler ve ilçede bulunan bazı okulların öğretmenleri de yoğun katılım gösterdi. Özel Yaşam Koleji öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Etkinlikte bir konuşma yapan Özel Yaşam Koleji Okul Müdürü M. Ali Gezer, ‘Çanakkale Zaferi’nin başka hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir mücadele olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi: “Şairin de dediği gibi; candan geçilir, anadan geçilir, yardan geçilir ama vatandan geçilemez. İşte bu yüzden Çanakkale geçilmemiş, geçilememiştir. Ulusça Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh birlik, beraberlik ve huzurumuzun teminatıdır” dedi.
Çanakkale Zaferi’nin vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destanı yeniden canlandıran öğrenciler, “Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır” mesajını verdi.
Etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan, ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı tiyatro oyununun yanı sıra şiirler okundu ve Çanakkale’yi anlatan slayt gösterimi yapıldı. İzleyenler duygusal anlar yaşarken, öğrencilerin başarılı sunumları ayakta alkışlandı.

Yorum Gönder