Payas ve Belen Belediyesinden Dev Ortaklık!

26 Temmuz 2017 Çarşamba 09:31
Bu haber 1068 kez okundu

Payas Belediyesi tarafından Belen ilçesinde mesleki, kültürel, sanatsal ve sportif amaçlı düzenlenecek Payas Mesleki Eğitim Kurslarının (PAMEK) tanıtım ve işbirliği protokol imzaları, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından atıldı.

Payas ve Belen Belediyesinden Dev Ortaklık!

PAMEK’le BELEN’de Meslek Eğitim Kursları
 

Belen Belediyesi ve Payas Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokol imza töreni Belen Belediyesi Yaşam Kompleksi Havuz başında gerçekleştirildi.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan ve Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akça, Belen Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyeleri ile basın mensupları katılım gösterdi.

 

Kahvaltılı gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak söz alan PAMEK Koordinatör Yardımcısı Mustafa Özsoy proje hakkında bilgiler vererek; “Toplamda 150 farklı branşta kurs kaydı açtık. Bu branşları açmadan önce milli eğitimin ön şartı gerekli teknik donanımın sınıf düzeyinin hazır tutulması gerekliliğidir. Öncelikli olarak 7 katlı binada 150 farklı branşta eğitim vermek üzere çalışmalarımızı başlattık ve kayıtlarımızı aldık. Şu an itibariyle 38 branşta aktif kurs veriyoruz. 44 öğretmenimiz bu kurslarda öğretmenlik yapıyor. 38 branş mesleki eğitimler ve yabancı dil kurslarından oluşuyor. Bunun haricinde, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte 18 branşta spor kursu kaydı almaya başladık. Şu an itibariyle Milli Eğitim’e gönderdiğimiz sayı 100, bunlardan 64'ü bizim halk eğitim merkezlerinde açılmış durumda. Bazen öğretmen sıkıntısı yaşıyoruz. 40 kursluk programda önümüzdeki günlerde aktif hale gelecek. Yüz kursun tamamı açıldığında ulaşacağımız toplam öğrenci sayımız 2031 olacak. Bunlara spor kurslarımız dahil değil. Spor kurslarımızdaki kursiyer sayımızda başvuru itibariyle 700’ü geçti. Yaklaşık bir haftadır bu kursların kaydını alıyoruz. Belen’de de aynı aktivitelere başladık. Mesleki ve teknik eğitim olarak vereceğiz. Burada da fiziki durumlar sağlandığı takdirde aynı şartlarda aynı imkanlarda kurs verme şansımız olacak. Bu anlamda her iki başkanıma da teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Payas’taki kurs ve açılma oranı itibariyle Hatay bölgesinin birincisi konumunda” şeklinde konuştu.

 

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yapmış olduğu konuşmanın başında, Payas Belediyesinin değişen logosu ile ilgili bilgi verdi. Ardından Belen ve Payasın tarihten gelen birlikteliğinin bugün yeniden yeşerdiğini dile getirerek, bizler artık iki kardeş belediyeyiz, bu birlikteliğimiz antmış olduğumuz imza ile tarihsel bir anlam kazandırdık. Bugün ki imzamızla geçirmişte olduğu gibi Belen ve Payas beyleriyle nasıl omuz omuza vermiş ise bugün de biz Belediye Başkanları olarak bugün omuz omuza bir araya geldik. İfadelerini kullandı. Ve yapılan protokolün Belen’e katkı sağlaması noktasında başarılar diledi. Ve bu imzanın ardından bundan sonraki süreçte tüm projelerde sırt sırta çalışacaklarını ifade etti.

 

Ardından konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu;

“Payas Belediye Başkanımız Bekir Altan’ın Öncülüğünde kurulan ve açıldığı günden bu yana Payas’ın mesleki kurslar anlamında çehresini değiştiren ve Türkiye’nin en büyük  donanımlı eğitim projesi Payas Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (PAMEK) ile Belen Belediyesi tarafından yapılan işbirliği protokolü ile ilçemizde mesleki kurs eğitimi almak isteyen 7’den 77’ye tüm halkımızın yararlanabileceği ve Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika vererek, kalifiye eleman sıkıntısı çeken mesleklerin eleman ihtiyacını karşılama yönünde dev bir işbirliği protokolüdür. İlçemize hayırlı olur inşallah, emeği geçen herkese, çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Yorum Gönder