Rektör Dereli’nin Akademik Performans Başarısı

09 Aralık 2019 Pazartesi 15:47
Bu haber 548 kez okundu

Türkiye’deki 207 Üniversite Rektörü’nün akademik performansları ile ilgili istatistikler, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı ‘ÜNİAR’ Direktörü Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından kamuoyuna basın yoluyla açıklandı.

Rektör Dereli'nin Akademik Performans Başarısı
Türkiye’deki 207 Üniversite Rektörü’nün akademik performansları ile ilgili istatistikler, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı ‘ÜNİAR’ Direktörü Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından kamuoyuna basın yoluyla açıklandı. Açıklanan istatistiklere göre İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin 207 Üniversite Rektörü arasındaki akademik performans yarışında ilk 4.sırada yer aldı.

Yapılan İstatistikî çalışmalarda Türkiye Genelindeki 207 rektör içinde eleştirilere yol açan 71 Rektörün sıfır çektiği açıklanırken, İSTE Rektörü Prof. Dereli’nin En başarılı Rektörlerin arasında yer alması Kentimizde memnuniyet yarattı.

207 Üniversitenin rektörlerinin bireysel akademik performansları;  yapmış oldukları yayınlar, h-indeks sayısı ve yayınlarına yapılmış olan atıflara göre değerlendirildi. Değerlendirme neticesine göre, toplam 72 uluslararası yayınına yaklaşık 1300 atıf yapılan ve h-indeksi 21’in üzerinde olan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, en yüksek akademik performans grubunda yer alarak Türkiye çapında da başarısını kanıtladı.

Bu kapsamda İstatistikler incelendiğinde; Rektörlerin akademik performansı ile öğrenci memnuniyeti arasında güçlü bir ilişki olduğunu da gözler önüne seren,  başarılı çalışmalara imza atan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, İskenderun halkı ve eğitim camiasının gönlündeki yerini sağlamlaştırıyor.

Göreve başladığı günden bu yana çalışkanlığıyla, bir yandan İSTE’yi Türkiye’nin saygın ve hızla büyüyen üniversiteleri arasında ilk sıralara taşıyan, diğer yandan,  bireysel akademik performansı ile Türkiye’de ilk 4. sıraya yükselerek, en başarılı rektörler arasında yer alan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi Mega Medya Grubu olarak kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Gönder