Şekerli İçecekler Diyabete Neden Oluyor!

17 Aralık 2018 Pazartesi 16:05
Bu haber 669 kez okundu

İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Acil Tıp Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz, Özel Denizciler Gelişim Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve velilerine yönelik, ‘Diyabet ve Temel Yaşam Desteği’ konusunda seminer verdi.

Şekerli İçecekler Diyabete Neden Oluyor!

İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Acil Tıp Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz, Özel Denizciler Gelişim Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve velilerine yönelik, ‘Diyabet ve Temel Yaşam Desteği’ konusunda seminer verdi. Düzenlenen seminerde, toplumda şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da görülen önemli bir hastalık olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Gürkan Alagöz, diyabette beslenmenin önemine dikkat çekerek, katılımcılara uyarılarda bulundu.  

‘Asitli İçeceklerden Uzak Durun’

Özellikle kola gibi asitli içeceklerin, obezite ve diyabete davetiye çıkardığını ifade eden Uzm. Dr. Alagöz, “Toplumda şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, yetişkinlerde daha sık görüldüğünden çocuklarda da görülebileceği pek akla gelmez. Fakat bilinmelidir ki şeker hastalığı, yaşamın her döneminde ortaya çıkar. Günümüzde çocukluk çağında obezite ve şeker hastalığının hızla artmasının en önemli nedeni, sağlıksız beslenmedir. Şekerli ve asitli içecekler, fastfood ürünleri, hazır gıdalar, diyabet ve obezite için risk faktörüdür. Sürekli susama hissi, çok su içme, sık idrara çıkma, kaşıntı, aşırı kilo kaybı ve şişmanlama, halsizlik şeker hastalığının başlıca belirtileridir. Bu şikâyetlerden şüphelenerek uzmana başvurulduğunda, kan şekeri yüksekliği saptanıp şeker hastalığını tanısı konulur. Çocukluk ve ergenlik döneminde şeker hastalığının önlenmesi; sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tarzına bağlıdır”  açıklamasında bulundu. 

Seminerin sonunda Okul Müdürü Mehmet Günay, Uzm. Dr. Gürkan Alagöz’e teşekkürlerini sunarak, plaket takdim etti.

Yorum Gönder