SİMYA Öğrencilerinin ‘Kısa Film’ ile Hayata Bakışı!

25 Aralık 2017 Pazartesi 13:42
Bu haber 1069 kez okundu

Simya Koleji tarafından ‘Takımını Kur, Videonu Çek, Yarışmaya Katıl’ sloganıyla düzenlenen ‘Ödüllü Kısa Film Yarışması’ oldukça renkli ve heyecanlı çekişmelere sahne oldu.

SİMYA Öğrencilerinin ‘Kısa Film' ile Hayata Bakışı!

Simya Koleji tarafından ‘Takımını Kur, Videonu Çek, Yarışmaya Katıl’ sloganıyla düzenlenen ‘Ödüllü Kısa Film Yarışması’ oldukça renkli ve heyecanlı çekişmelere sahne oldu.

Orta öğretim düzeyindeki öğrenciler arasında ilk kez düzenlenen ‘Kısa Film Yarışması’ ile Simya Koleji öğrencileri bir yandan kişisel becerilerini ortaya koyarken diğer yandan ekip çalışması ile toplumsal konuları ve Hayata dair gözlemlerini kendi pencerelerinden yansıtarak yarıştılar.

Genç öğrencilerin, kendi aralarında oluşturdukları çalışma grupları ile ekip ruhu içinde ortaya çıkardıkları kısa filmlerde oldukça başarılı ve iddialı çalışmalara imza attıkları gözlendi. Takımını kuran, videolarını çeken ve yarışmaya katılan Simya Koleji öğrencileri, çektikleri ‘Kısa Filmler’ ile hayata ve toplumsal sorunlara dair bakış açılarını özgün bir şekilde yansıtırken, seçtikleri konular ve verdikleri isabetli ve pozitif sosyal mesajlarla da dikkat çektiler.

Mükemmel bir organizasyonla Simya Koleji salonunda gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler tarafından hazırlanmış olan 8 adet kısa film sırayla gösterime girerek kıyasıya yarıştı. Çocuk yaştaki öğrencilerin hayal dünyalarını, benimsedikleri veya tepki koydukları konuları işledikleri kısa filmler ardı ardına perdeye yansıdığında salondaki herkesin heyecanı doruktaydı. Her film oldukça başarılıydı ve kendi içinde çok özel mesajlar içeriyordu.

6 kişiden oluşan Jüri Üyeleri bu amatör ruhla ve titizlikle hazırlanmış olan filmler arasında puanlama yaparken oldukça zorlandılar. Seçici jüri üyeleri koltuğunda Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı, Güney Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Akpınar ve 8. Gün Gazetesi Sahibi  Gökhan Gökpınar yer aldılar.  Jüride yer alan  diğer üç isim ise okul aile birliğinin başkan ve yöneticilerinden oluştu. 

Simya Koleji’nin başarılı eğitim kadrosu tarafından, bu yarışma ile genç öğrencilerin her alanda ufkunu açan ve kişisel becerilerini sanatsal açıdan sergileyebilmelerini sağlayan önemli ve farklı bir etkinliğin ilki gerçekleştirilmiş oldu.  Daha da geliştirilip mükemmelleştirilerek geleneksel hale getirileceğinin sinyalleri verildi.

Çağdaş Eğitim konusunda farklı ve özgün uygulamalarıyla ilkleri gerçekleştirerek alanında saygın yerini pekiştiren Simya Eğitim kurumları Kurucularından başarılı eğitimci Selim Baysal ve ekibini kutluyoruz.  Bu mükemmel organizasyonda başarılı çalışmaları ve özgüvenleriyle yarışan öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.



Yorum Gönder