TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Büyük İlgi Çekti

17 Mayıs 2019 Cuma 14:24
Bu haber 596 kez okundu

Arsuz Murat Zelluh Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ sergisinin açılışı yapıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Büyük İlgi Çekti

Arsuz Murat Zelluh Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen  ‘Tübitak 4006 Bilim Fuarı’  sergisinin açılışı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen fuarın açılışına; Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çınğı, Turizm Başkanı Sabahattin Uygun, Hayırsever İş insanı Keskin Kömürcülük Sahibi Emin Keskin, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Öğrenci ve öğretmenlerin emek verdikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 21 proje sergilendi. Projeler tüm katılımcılar arasında büyük ilgi çekti.

 Arsuz Murat Zelluh Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisi sergilendi.

Açılış kurdelesi kesilmesinden sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çınğı ve beraberindekiler stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri yerinde inceledi ve projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldılar.

Günümüz sorunlarına pratik çözümlerin ön plana çıktığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında, sinekle mücadeleye doğal ve pratik çözümler, organik tarım, yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran çözümler, uzay teknolojisini öğrenmeyi hızlandıran çalışmaların yanı sıra, gelenek ve görenekleri yansıtan kına gecesi mizanseni gibi bir çok etkinlik beğeni topladı.

Bilim fuarında, “Doğal Sivrisinek Savar” projesi yaz sıcaklarıyla birlikte bölgede büyük rahatsızlıklara sebep olan servi sineklerle mücadeleye organik ve kesin çözüm getireceğini dile getiren proje sahibi Sıla Karaçam,  Projesiyle Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir’in ilgisini çekti ve uygulama için ekiplerine talimat vereceğini ifade etti.

Murat Zelluh Ortaokulu Müdürü Ali Çıplak “Öğrenci ve öğretmenlerimizin büyük emek vererek hazırladıkları projelerdeki amacımız günümüz sorunlarına pratik çözümler üretmek ve hayatımızı kolaylaştırmaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çınğı, projelerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür etti.

Yorum Gönder