TÜBİTAK TEYDEB– 1505 Projesinin Protokol İmzaları Atıldı

14 Nisan 2022 Perşembe 12:20
Bu haber 963 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) ilk kez TÜBİTAK TEYDEB - 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destekleme Programı Kapsamında desteklenen projesi için protokol imzaları atıldı.

TÜBİTAK TEYDEB– 1505 Projesinin Protokol İmzaları Atıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) ilk kez TÜBİTAK TEYDEB - 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destekleme Programı Kapsamında desteklenen projesi için protokol imzaları atıldı.

Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılan projeleri destekleyen TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nca (TEYDEB) desteklenen projenin protokol imzaları atıldı. TÜBİTAK 1505 destek programı çerçevesinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Zahit Alüminyum arasında üniversite sanayi iş birliğini geliştirmeye yönelik " Eloksal Atık Çamurdan Alüminyum Hidroksit Kazanımı ve Yangına Dayanıklı Alüminyum Kompozit Panel Hammaddesi olarak Kullanılması" başlıklı projenin protokolü İSTE Rektörlük Makamında imzalandı. 

İSTE Rektörlük Makamında gerçekleşen imza törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, Proje Yürütücüsü ve İSTE Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu ve Zahit Alüminyum Ar-Ge Müdürü Bahadır Karaca katıldı.

Protokol bağlamında, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencilerinin Zahit Alüminyum bünyesinde staj yapması; teknik gezi, gözlem ve saha inceleme faaliyetlerinin yapılması; ortak proje, bildiri ve yayın çalışmalarının yapılmasının yanı sıra Zahit Alüminyum bünyesinde görev alan personellerin lisansüstü çalışmalarının ortak konular ile yapılarak deneyim paylaşımı yapılması hususunda mutabakat sağlandı. Ayrıca imzalanan protokole konu olan proje Avrupa Yeşil Mutabakatı ilkeleri çerçevesinde yürütülecek olup "sıfır atık" hedefini öngörmektedir. 

“Desteklenen her yeni projenin başta İSTE öğrencileri, akademik ve idari personeli olmak üzere bölge sanayisi ve tüm şehre katkı sunacağını” belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bu proje örneğinde olduğu gibi, bölge sanayicileriyle yaptığımız iş birlikleri teknik üniversite olmanın gerekliliklerini yerine getirme görevimizin bir parçasıdır. Bölgemiz adına faydalı olacak iş birliklerine devam edeceğiz” dedi.

Yorum Gönder