‘Türkülerimiz Mehmetçiğimize’ Konserine Yoğun İlgi

12 Mayıs 2018 Cumartesi 17:42
Bu haber 671 kez okundu

Nuri Üysen Ortaokulu Türk Halk Müziği Korosu tarafından ‘Türkülerimiz Mehmetçiğimize’ konseri düzenlendi.

‘Türkülerimiz Mehmetçiğimize' Konserine Yoğun İlgi

Nuri Üysen Ortaokulu Türk Halk Müziği Korosu tarafından  ‘Türkülerimiz Mehmetçiğimize’ konseri düzenlendi.

İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen ‘Türkülerimiz Mehmetçiğimize’ konserine veliler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Nuri Üysen Ortaokulu müdürü Zeyid Doğan,  başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor. Eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem veren Doğan, Her yıl geleneksel hale getirdikleri Türk Halk Müziği konserinde bu yıl Mehmetçikler için özel bir repertuar hazırladılar.

Konser öncesi kürsüye gelen Nuri Üysen Ortaokulu Müdürü Zeyid Doğan yaptığı konuşmasında; “Bu yıl 6.sınını düzenlediğimiz Türk Halk Müziği konserlerimizde, öz müziğimizi, kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için çaba sarf ediyoruz. Bu konserlerimizi geleneksel hale getirdik. Bu yıl özel bir repertuar hazırladık. Bildiğiniz gibi ülkemiz bu yıl zor bir süreçten geçti. Afrin’de Kahraman Mehmetçiklerimiz tarih yazdı. Biz de bu yıl konseptimizi Mehmetçiklerimize göre ayarladık ve dedik ki bu sene Türkülerimiz Mehmetçiklerimize gelsin diyerek bu çalışmayı öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun gayretleri tamamladık.  Türk milleti olarak ordumuzla, askerlerimizle kahraman Mehmetçiklerimizle gurur duyuyoruz. Aramızda gazilerimiz de var. Bu vesileyle Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlık ve afiyetler diliyoruz. Bu arada Şehir dışında olduğu için konserimize katılamayan Değerli abimiz ve hayırseverimiz Nuri Üysen beyefendinin de hepinize ayrı ayrı selamlarını iletiyorum. İyi seyirler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Mehmetçiklerimiz için özenle seçilen Türküler sazlı ve sözlü olarak koro halinde seslendirildi.  Konser aralarında öğrencilerin de okudukları kahramanlık şiirleri ise salonu dolduran davetlilere gurur ve hüznü bir arada yaşattı.

Etkinlik kapsamında Nuri Üysen Ortaokulu Müzik Öğretmeni Feryal Mistikoğlu ve diğer öğretmenlerinin birlikte hazırlamış oldukları ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ adlı klip ilk kez davetliler tarafından sine vizyon aracılığı ile izlendi. İskenderun Anıt alanı, İskenderun şehitliği ve çevresinde çekilen görüntüler ve Nuri Üysen Ortaokulu müdürü Zeyid  Doğan’ın klip içerisinde okuduğu şiir ise, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Konserin finalinde ise ‘Baş Koymuşum Türkiye’min Yoluna, Irmağına akışına ölürüm Türkiye’m’ adlı Türkü ise öğretmen, öğrenciler ve veliler tempo tutarak hep birlikte ayakta söylediler. Konser sonrasında  Koro Ekibine 51. Bakım Merkezi Komutanı Albay Ertan URAL, Deniz Alayı Komutanı Albay İbrahim ÖZDOĞAN ve Eğitim Bir Sen İskenderun Şube Başkanı İbrahim TUNCER tarafından  koroda emeği geçenlere çiçek ve plaket takdim edildi.

Yorum Gönder