Vali Ata, İkinci Döneme Start Verdi!

06 Şubat 2018 Salı 14:40
Bu haber 1051 kez okundu

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya Gazi Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ilk ders zilini çalarak, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılının açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ata, İkinci Döneme Start Verdi!

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya Gazi Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ilk ders zilini çalarak, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılının açılışını gerçekleştirdi.

Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ile öğretmen ve öğrenciler katıldığı programda, kapıda öğrenciler tarafından karşılanan Vali Ata’ya sembolik olarak ‘Okula hoş geldiniz çiçeği’ verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Okul Müdürü Hasan Vural’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudu.

‘Hedefimiz; Atatürk’ün İşaret Ettiği Gibi Milli Eğitimde Muzaffer Olmaktır’

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin ilimiz ve ülkemizin tüm çocukları için başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Hatay Valisi Erdal Ata, “Bir ülkenin ancak eğitim yolu ile kalkınabileceğini, eğitimin toplumların geleceğinin güvencesi olduğunu çok iyi bilen büyük önder Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşının ardından söylediği; “En mühim ve feyizli işlerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitimde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur” sözünden hareketle o günlerde başlatılan eğitim seferberliği, bugün de eğitime yapılan yatırımlarla, son yıllarda genel bütçeden en fazla payın eğitime ayrılmasıyla devam etmektedir. Devlet olarak en büyük hedeflerimizden biri büyük Atatürk’ün işaret ettiği gibi milli eğitimde muzaffer olmaktır. Türkiye genç nüfusa sahip bir ülkedir. Dolayısıyla gençlerimizi, çocuklarımızı iyi bir eğitim vererek yetiştirebilirsek yine Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefini gerçekleştirebiliriz. Bizler çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almaları için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz, ancak yine de özellikle göç alan illerimizde ve şehir merkezlerinde hâlâ okul ve derslik ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Bu vesileyle hayırseverlerimizin eğitim yatırımlarına katkıda bulunmalarını beklediğimizi bir kere daha belirtmek istiyorum” dedi.

‘Öğretmenler, Geleceğin Teminatıdır’

Öğretmenlere seslenen Vali Ata “Değerli öğretmen arkadaşlarım, eğitimin baş mimarı ve temel taşı sizlersiniz. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi sizlere emanet ediyoruz. Onları hayata sizler hazırlıyorsunuz, bilgi çağına damgasını vuracak beyinleri sizler yetiştireceksiniz. Sizlerden isteğimiz, çağdaş Türkiye’nin mimarı olacak çocuklarımızı; vatanını, milletini seven, dürüst, çağdaş, insan haklarına saygılı, kültürlü, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesi ve milletine faydalı birer fert olarak yetiştirmenizdir. Sadece onlara vereceğiniz bilgilerle değil, onlara örnek olarak doğru rol modeller olmanız; öğrencilerinizin yollarını aydınlatacak, onlara iyiyi kötüden ayırma yetisi kazandıracak, onları gençlik yıllarında kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlıklardan koruyacağı gibi, onlara hayat boyu rehberlik edecek bir donanım kazandıracaktır. Eğer sizler görevinizi tam olarak yapar, çocuklarımızı iyi yetiştirirseniz, atamızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak, devletimiz güçlü, milletimiz ise daha müreffeh ve mutlu olacaktır” dedi.

‘Sınıf Geçmek İçin Değil, Öğrenmek İçin Çalışın’

Öğrencilere de nasihatlerde bulunan Vali Erdal Ata, “Sevgili öğrenciler, biliyorum ki bugün, çok mutlu olduğunuz ve büyük heyecan yaşadığınız bir gün; okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kısa bir aradan sonra yeniden kavuşmanın sevincini yaşıyorsunuz. Tüm çabamız, sizlere her türlü imkânı sunarak iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi sağlamak ve sizlere iyi bir gelecek hazırlamak içindir. Sizlere tavsiyem, derslerinize planlı ve düzenli bir şekilde çalışınız, çok okuyunuz, kitaplar en iyi dostunuz olsun, derslerinizi sınıf geçmek için değil, öğrenmek için çalışınız. Öğretmenlerinizi, anne ve babalarınızı, büyüklerinizi dinleyiniz. Okulunuzun ve ailenizin koyduğu kurallara uyunuz. Bu kuralların sizi birtakım risklerden korumak ve size bir iç disiplin kazandırmak için koyulduğunu unutmayınız. Ailelerinizin, devletimizin, öğretmenlerinizin beklentilerini boşa çıkarmayacak şekilde çalışarak başarılı olun ve geleceğimizin güvencesi yararlı birer fert olarak toplumdaki yerinizi alın. Bu konuda sizlere inanıyor, güveniyoruz” dedi.

‘Velilere de Büyük Görev Düşüyor’

Eğitim ve öğretimin önemli bir parçasının da veliler olduğunu sözlerine ekleyen Vali Ata, “Sizlerden de beklentimiz, çocuklarınızla her konuda yakından ilgilenin, öğretmenlerini zaman zaman ziyaret ederek onların ders ve davranışları konusunda bilgi alın, okullarımızın her türlü eğitsel, sosyal, kültürel ve diğer çalışmalarına destek verin, idareci, öğretmen ve veli diyalogunun en üst seviyede olduğu okullarımızda biliniz ki çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. İdareciler olarak bizler çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumak adına okullarımızın etrafında gerek güvenlik gerekse trafik ve asayiş ile ilgili gerekli bütün tedbirleri almakta, okul servislerinin denetimini de yıl boyunca sıkı bir şekilde yapmaktayız. Ancak yine de sizlerin bu konularda duyarlı ve dikkatli olması, aldığımız tedbirlerin sürekli takibi ve kontrolü açısından bizlere yardımcı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ikinci dönemin tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerken, sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

‘Öğrencilere Rol Model Olmalıyız’

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da, ikinci yarıyılın hayırlı – uğurlu olmasını temenni ederek, “Hatay’da ikili öğretimden normal öğretime geçmek için Sayın Valimiz Erdal Ata’nın katkılarıyla geçen sene başlayan okul yatırım çalışmalarımız devam etmektedir. Geçen sene başladığımız 1549 dersliğin ihalesine Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımız ile birlikte hemen hemen tamamladık. Değerli öğretmen arkadaşlarım sevgili öğrencilerimize eğitim ve bilim konusunda iyi bir rol model olmalıyız. Onların yeteneklerini keşfederek gelişmelerini sağlamak en önemli görevimizdir. Fedakarca çalışan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize başarılı bir dönem diliyor, her zaman yanımızda olup eğitim alanında çalışmalarımıza liderlik eden Sayın Valimiz Erdal Ata’ya şükranlarımızı sunuyorum.” dedi

Konuşmaların ardından Vali Ata, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyıl ders zilini sembolik olarak çaldıktan sonra, sınıfları gezerek ders kitaplarını inceledi ve öğrencilerle sohbet etti.





Yorum Gönder