Yaz Spor Okullarında 3 Bin Öğrenci Faydalanacak

29 Haziran 2018 Cuma 22:33
Bu haber 720 kez okundu

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen yaz spor okulları İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün katılımıyla faaliyete başladı.

Yaz Spor Okullarında 3 Bin Öğrenci Faydalanacak
İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen yaz spor okulları İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün katılımıyla faaliyete başladı.

İskenderun Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen törene katılan sporcular ve aileleri yaz boyunca devlet kurumunda yapacakları sportif faaliyetlerin heyecanını yaşadı.

Açılış öncesi kısa bir açıklama yapan İskenderun İlçe Spor Müdürü Ferit Gündel; “Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluşunun 80.yıldönümü olan 29 Haziran 2018 tarihli yaz spor okullarımızın açılışına hoş geldiniz. Ülkemizin 81 ilinde içesinde aynı zamanda İskenderun ilçemizde faaliyete giren Yaz Spor Okullarımız 5-18 yaş gurubundaki çocuklar ve gençlerimizin futboldan basketbola, atletizmden jimnastiğe, judodan karateye ve yüzme gibi 14 branşta tecrübeli antrenörlerimiz tarafından 3000 e yakın öğrencimiz yaz sezonu boyunca bu kurslardan faydalanacaklardır” dedi.

Gündel, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’e ,Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahoğlu’na, Yaz Spor okullarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kaymakamı Recep Soytürk ise yaptığı konuşmasında sanırım en sevilen okullar arasında yaz spor okullarının geldiğini, Yaz okullarının kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın burada yaz tatilinde,  spor yapmaları çocuklarımızın daha iyi gelişmesi ve sağlıklı zeki ve aynı zamanda ahlaklı sporcuların yetişmesine neden olacaktır. Bende çocuklarımıza söz verdim onlarla birlikte zaman zaman takılıyorum ve yüzme bilmediğim için bende yüzme öğreniyorum “şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kapalı spor salonunda yaz spor okullarına katılan çeşitli branşlardaki öğrenciler gösteri maçları yaparak yeteneklerini gösterme imkanı buldu.

Yaz spor okulları açılış törenine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel’in yanı sıra sporcular ve ailelere katıldı. 

Yorum Gönder