Altın Fiyatları Zirvede

11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:40
Bu haber 1337 kez okundu

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı ve HESOB Başkanı Vekili Uğur Fırat, altın ve gümüşün, ABD istihdam verisi ile birlikte iki yılın en yüksek seviyesi yakınında seyrettiğini bildirdi.

Altın Fiyatları Zirvede
Başkan Uğur Fırat yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz haftadan beri rekor üzerine rekor kırıyordu. Altın fiyatları İngiltere’de yaşanan gelişmelerin ardından artış gösterdi. Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde 130 liranın üzerine çıkarken, çeyrek altın fiyatları da 210 lira civarında seyretti.

Bayram tatili nedeniyle hacmin düşük olması ve dış piyasalarda Brexit kaynaklı küresel endişelerle birlikte önceki gün 130 liranın üzerine çıkarak rekor seviyesine yaklaşan gram altın, bu seviyelerden gelen kâr satışlarıyla gerileyerek bugün saat 09.50 itibarıyla 127,70 liradan işlem görüyor.  Altının ons fiyatı ise önceki gün 1.375,27 dolarla 2,5 yılın zirvesini görmesinin ardından, şu dakikalarda 1.366,52 dolar seviyelerinde dengelendi.”

Kapalıçarşı’da çeyrek altının 210 lira, Cumhuriyet altının ise 854 liradan sattığı bilgisini veren AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içi piyasaların kapalı olduğu bayram tatilinde altın fiyatlarında yeni zirvelerin test edildiğini anımsatarak, “Biz bu yükselişlerin kalıcı olmasını beklemediğimizi belirtmek isteriz” dedi.

Yorum Gönder