100.'Bypass' Ameliyatını Gerçekleştirdi…

05 Eylül 2019 Perşembe 15:34
Bu haber 586 kez okundu

Hatay Devlet Hastanesi, bypass ameliyatlarının 100'üncüsünü başarıyla gerçekleştirdi.

100.'Bypass' Ameliyatını Gerçekleştirdi…
Hatay Devlet Hastanesi, bypass ameliyatlarının 100'üncüsünü başarıyla gerçekleştirdi. Hatay Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği, birçok ameliyatın yanı sıra aylık ortalama 15 bypass ile bölge genelinde yeni bir merkez haline geldi.

2017 yılı Ocak ayı başında hizmete açılan Hatay Devlet Hastanesi, otel konforundaki donanımı ve sağlık alanındaki son teknolojiye sahip cihazlarıyla şifa arayan hastalara dünya standartlarında hizmet vermeye devam ediyor. 6 Kalp Cerrahi Uzmanı, 2 Perfüzyonist, 3 Ameliyathane hemşiresi, 5 Anestezi uzmanı,2 Anestezi teknikeri, KVC Yoğun Bakımda ise 9 hemşire; Kalp Damar Servisimizde de 8 hemşire ve 8 yardımcı personelin görev yaptığı Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde ayda ortalama 15 bypass operasyonu ile hastaneyi Akdeniz Bölgesinde yeni bir merkez haline getirdi.   
Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği sorumlu hekimi Opr. Dr. Dr. Mustafa MAVİ "Klinikte bypass uygulamasını yapan 6 cerrahız. Hatay ve çevresinde oluşan tüm acil vakaları kabul edebilme durumumuz var. Hastanemize müracaat eden acil vakaları alıp ameliyatlarını gerçekleştirebiliyoruz. Sonuçlarımız da gayet başarılı. Yalnızca koroner arter hastalıkları yani koroner bypassları değil bunun dışında her türlü acil vakayı, travma, ateşli ve kesici aletli yaralanmaları, trafik kazaları acil kapak hastalıkları gibi vakaları da kabul ediyoruz. Ekibimizdeki tüm cerrahlar oldukça deneyimli. Kliniğimiz de ayda 15’e yakın sadece açık kalp ameliyatları yapıyoruz. Bunun dışında çok sayıda varis, fistül ameliyatı veya küçük cerrahi işlemler yapıyoruz" dedi.

Hastanede 100. bypass ameliyatı yapıldı 
Geçen yıl Ekim ayı sonunda açılan klinikte 100. bypass ameliyatı A.A. isimli erkek bir hastaya yapıldı. Kalp krizi nedeniyle hastaneye getirilen hasta, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra 3 damar bypass uygulandı. Operasyon sonrası kontrolleri yapılan hasta bir hafta sonra sağlıklı şekilde taburcu edildi. 
Yaşadığı süreci anlatan A.A isimli hasta, ‘Hatay Devlet Hastanesine rahatsızlığım sonrası başvurdum. Burada gördüğüm ilgi ve alakadan son derece memnunum. Herkes görevini layıkıyla yapmakta. Çok şükür sağlığıma kavuştum, Doktoruma ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun’dedi. 
Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut BAYRAKÇIOĞLU yaptığı açıklamada, "Bugün 100’üncüsü yapılan bypass operasyonu da başarı ile sonuçlandı. 7/24 saat esasına göre mesai mefhumu gözetmeksizin özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde görev yapan tüm hekim arkadaşlarıma ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hatay Devlet Hastanesi açıldığı günden bu yana hizmet çeşitliliği ve hasta memnuniyetini artıran hizmet kalitesi ile Hatay halkının hak ettiği kaliteli sağlık hizmetini sunmaya devam edecektir” dedi.

 

Yorum Gönder