‘14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun’

14 Mart 2022 Pazartesi 15:29
Bu haber 355 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle özel bir mesaj yayımladı.

‘14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun'

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle özel bir mesaj yayımladı. Kaymakam Yönden mesajında şu ifadelere yer verdi;

“14 Mart 1827'de Tıbbiye-i Şahane Mektebi"nin kuruluşu münasebetiyle 1937 yılından bu yana "Tıp Bayramı" olarak kutlanmakta olup, bu özel günü ise günümüz koşullarında; Bilim, teknik ve teknoloji alanında baş döndürücü bir hız ve ulvi çalışmalarla ilerleyerek tıp alanındaki yeni   gelişmelerin ışığında   idrak   etmekteyiz.

Halkımıza kolay, erişilebilir, etkin sağlık hizmeti sunabilmek adına doktorlarımız başta olmak üzere   sağlık sektörünün bütün çalışanlarına önemli   görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Toplum sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ortak hedef ve beklentisidir. Bu doğrultuda doktorluk mesleği, önemini hiçbir zaman kaybetmemekte ve kutsal bir meslek olarak kabul görmektedir.

Gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun halk sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak ve herkese çare olmak için gayret gösteren hekimlerimiz, bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla ifa ederken, kimi zaman da hiç de hak etmedikleri kötü/olumsuz davranışlara maruz kalmaları da maalesef acı bir gerçektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün de ifade ettiği gibi, sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu ulvi hizmet kervanına sabır, gayret ve inanç ile, meslek onuruna da yakışır bir şekilde etkin hizmetler üretmeye devam edeceklerine olan inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha etkin ve nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal mesleği büyük gayretle ifa eden doktorlarımız, hemşire ve ebelerimiz ile sağlık sektörünün bütün çalışanlarının "14 Mart Tıp Bayramını” içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum.”

Yorum Gönder