15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü!

17 Temmuz 2017 Pazartesi 17:43
Bu haber 936 kez okundu

İskenderun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile anma programı düzenlendi. Milli Birlik Yürüyüşünün ardından anıt alanında toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetine başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü!

İskenderun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile anma programı düzenlendi. Milli Birlik Yürüyüşünün ardından anıt alanında toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetine başladı. Düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kuran-ı kerim tilavetiyle devam etti.

Düzenlenen anma programına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, muhtarlar, sendikalar, işadamları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Şehit ve Gazi aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatana Canımız Feda!

Anma programının açılış konuşmasını yapan 15 Temmuz Gazisi Kadir Bolattürk, ”15 Temmuz’da ülkemiz üzerinde kirli planları olan hainler darbe girişiminde bulunmak istedi. Türk milli o gece Dünya’ya örnek olacak bir şekilde darbecileri vatan hainlerini püskürttü. Bu güzel vatana canımız feda olsun” dedi.

Unutmadık, Unutturmayacağız!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, “81 Vilayetimizde Cumhurbaşkanının çağrılarıyla, geçen yıl olduğu gibi bugünde Demokrasi Milli Birlik ve Şehitlerimize saygı nöbetleri tutuluyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, canlarını siper ederek darbe girişiminin başarısızlığa ulaşmasını sağlayan aziz şehitlerimizi ve muhterem gazilerimizi anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz!

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz demokrasi şehitleri anma günüdür ve kendilerini yad ederek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız” diye konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatan video gösterimi yapıldı.

 

Yorum Gönder