15 Temmuz’da Şehitler Unutulmadı

15 Temmuz 2019 Pazartesi 17:28
Bu haber 743 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.

15 Temmuz'da Şehitler Unutulmadı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.
Gerçekleşen ziyarete Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu ve Salih Altun, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kurum il müdürleri ile şehit yakınları, şehit ve gazi  derneklerinin temsilcileri katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ziyarette Başkan Savaş ve beraberindeki protokol üyeleri, ülkenin milli birlik ve bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerin kabirlerini dolaşarak karanfil bıraktı.
Ziyaretin tamamlanmasının ardından HATMEK Konferans Salonu’nda,15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar ve Türk milletinin tüm şehitleri için anma etkinliği düzenledi.
Düzenlenen etkinlikte şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatmi Şerif okutuldu.

Yorum Gönder