21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü İskenderun’da Kutlandı

22 Mart 2019 Cuma 13:03
Bu haber 522 kez okundu

İskenderun Down Cafe'de ‘21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü İskenderun'da Kutlandı
İskenderun Down Cafe'de ‘21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

   Engelli vatandaşların her zaman hizmetlerinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, engellilerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşların işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

       Başkan Seyfi Dingil, "Eve hapsolmuş engelli vatandaşlarımızı hayata tutunduracak, daha farklı ve özel bir yaşam sürmelerine yol açacak Down Cafe projemiz ile çocuklarımız burada rehabilite ediliyor, eğitim alıyor, sosyalleşiyor. Düzenlediğimiz projelerle onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Engelli insanlarımızı ne kadar mutlu edersek, onları hayata tutunması için ne kadar çabalarsak, bizler de o denli huzurlu oluruz" açıklamasında bulundu. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu ifade eden Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, "Amacımız engellilerin topluma kazandırılması, sosyal hayatta yer alması, kendilerine olan güvenlerinin yerine gelmesini sağlamaktır. Bizler her zaman sosyal sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.
    

Çeşitli etkinliklerin düzenlediği programda down sendromlu çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Etkinlikler sonunda kutlamalara katkı sunan Hyundai Arslanoğlu otomotiv tarafından pasta kesildi.

Yorum Gönder