5 Temmuz Korteji Renkli Görüntülere Sahne Oldu

06 Temmuz 2022 Çarşamba 14:03
Bu haber 373 kez okundu

İskenderun Belediyesi tarafından 5 Temmuz Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen 5 Temmuz Festivali kortej yürüyüşü yoğun bir ilgi gördü.

5 Temmuz Korteji Renkli Görüntülere Sahne Oldu

İskenderun Belediyesi tarafından 5 Temmuz Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen 5 Temmuz Festivali kortej yürüyüşü yoğun bir ilgi gördü.

Türk Askerinin Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 84. Yılı dolayısıyla İskenderunlu Atatürk Bulvarı’nda ellerinde bayraklarla gurur yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kortej yürüyüşüne Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra AKP Milletvekili Abdülkadir Özel, CHP Milletvekili Suzan Şahin, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Polat Kara, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Abdulkerim Güven, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, Türkiye Milli Değerler ve Medeniyetler Vakfı (TÜRDEM) Genel Başkanı Ahmet Ölmez, esnaf oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, dernek oda ve vakıfların temsilcileri, işadamları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıt Alanı’nda kısa bir halk oyunu gösterisinin ardından mehter marşları eşliğinde kortej yürüyüşü başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla korteje katılan vatandaşlara Atatürk Bulvarı boyunca kaldırımdaki vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın hakim olduğu Kortej yürüyüşü İskenderun Deniz Müzesi önünde sona erdi.





















Yorum Gönder