90 STK Temsilcisi ‘Hatay’ İçin Buluştu

19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:55
Bu haber 243 kez okundu

Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara, Hatay’ın Hataylılarla birlikte ayağa kalkabilmesi için STK’larla el ele vererek çalışmalarını sürdürüyor.

90 STK Temsilcisi ‘Hatay' İçin Buluştu

Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara, Hatay’ın Hataylılarla birlikte ayağa kalkabilmesi için STK’larla el ele vererek çalışmalarını sürdürüyor.

90 STK Temsilcisi ile Antakya Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda bir araya gelen Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay’ı yeniden dizayn etmek için Hatay’ın sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin çok önemli olduğunu belirterek; “Dünya tarihinin en büyük felaketini Hatay’da iliklerimize kadar yaşadık. Faciayı anlatarak tekrar hatırlatmak istemiyorum. Hatay’da ki her birey bu felaketten nasibini aldı. Etkilenmeyen kimse kalmadı. Bize düşen görev bundan sonraki zamanda depremden kurtulup çadır ve konteyner kentlerde yaşayan depremzede ailelerin Hatay’ımız da yaşam kalitesini artırıp, memleketimize geri dönecek olanlara da daha konforlu bir yaşam sunmak. Hatay’ı Hataylılarla birlikte daha sağlam şeklide kurmak ve Hatay’ın kültürünü gelecek nesillere taşımak…Gerekli temasları kurarak, bir takım talepler sunarak 2300 Yıllık kadim şehrimizi dokusuyla birlikte ayağa kaldırmak. Burada 90 STK temsilcisi bulunuyor. Konuşmak ve fikir belirtmek isteyen herkese söz vereceğiz. Hatay’ımızın birliktelik ruhuyla birlikte ayağa kalkması için dinamiklerimizin fikirleri çok önemli. Toplantıya katılım sağladığınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

3 ayrı kurumu temsilen toplantıya katılan Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek; “Hatay Sosyal Platformu oluşturularak bir güç birliği yaratmak ve bir Hatay kurultayı yaparak bir rapor ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz.  Hatay’da Hatay kurultayı yaparak bu güç birliğini sağlayabiliriz. Burada bizim temel hedefimiz daha dirençli bir kent. Depremde ciddi hasar alan ilçelerimizden biri olan Arsuz ile ilgili de bir çalıştay yapmak istiyoruz. Raporunu Arsuz’da lansmanını yapıp toplumla buluşturmak istiyoruz. Biz birlikte olmazsak başkaları bizim hakkımızda karar verir.O yüzden bu güç birliği çok önemli…Hatayla ilgili kararları Hataylılar vermelidir.” şeklinde konuştu.

Toplantı da söz alan Güçlü Sanayici ve İş adamları Derneği (GÜÇSİAD) Hatay İl Başkanı ve aynı zamanda İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun; “Bu platform Hatay’ımız için çok önemli bir platform, Hükümetimiz yanımızda, bizler iş adamları olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapıyoruz. Ankara ile yakın temastayız. Hatay’ımız eşi benzeri bulunmayan 2500 yıllık bir tarihe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Hatay’ımızın her yeri turizm kokuyor. Devletimizin katkılarıyla Hatay’ımız en kısa zaman da ayağa kalkacak. Bu platformu gördüğümüzde nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye hemen katılım yapmak istedik. Gerekli temaslarla Hatay’ımız en kısa zamanda ayağa kalkacaktır. “şeklinde konuştu.

Toplantıya katılarak söz alan STK Temsilcileri bu çalışmayı çok değerli olduklarını belirterek birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu ve bu anlamlı toplulukta yer almaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.








Yorum Gönder