AGF Akdeniz Bölgesi Gazetecilerini Ağırladı

08 Kasım 2021 Pazartesi 14:18
Bu haber 432 kez okundu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) ile Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nin birlikte düzenlediği, ‘Medyanın Güncel Sorunları’ Antalya Kemer’de yapıldı. Toplantıya katılım sağlayan medya mensupları, Kemer buluşmasını Mesleki açıdan verimli bir toplantı olarak nitelendirdi.

AGF Akdeniz Bölgesi Gazetecilerini Ağırladı

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) ile Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nin birlikte düzenlediği, ‘Medyanın Güncel Sorunları’ Antalya Kemer’de yapıldı. Toplantıya katılım sağlayan medya mensupları, Kemer buluşmasını Mesleki açıdan verimli bir toplantı olarak nitelendirdi.

Medyanın Güncel Sorunları paneline; Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, Basın İlan Kurumu (BİK) İlan Hizmetleri Müdürü İdris Armağan Çam, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Ayşad Güdekli ile Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Kemer Belediyesi Başkan Vekili Ferhan Fidan, Basın İlan Kurumu (BİK) Antalya Bölge Müdürü Nedim Engin, Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, AGF Genel Başkanı Gaye Çoşkun, Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu (AIGF) Genel Başkanı Arif Kurt, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye Cebelibereket, Isparta, Burdur,  İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve adı geçen illerden gazeteciler de panelde hazır bulundu. 

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, programın açılış konuşmasında “Bu buluşmada hem yerel basınımızın sorunlarını tartışmak hem de büyük bir stres yükü altında çalışan gazeteci arkadaşlarımızın stres atmalarını amaçladık. Böylesi anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti” dedi.

Panelde Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı ve TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Basın İlan Kurumu (BİK) İlan Hizmetleri Müdürü İdris Armağan Çam, sektörde yanan sürece dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Çam, medya ve internet konularında da dikkat çekti. Çam, “Basının dijital dönüşüm sürecini yaşadığına dikkat çekerek yazılı basın, internet gazeteciliğine hızlı bir dönüşüm içerisinde. Haberler dakikalar hatta saniyeler içerisinde internet ortamından birçok kişiye anında ulaşıyor. Gazeteler, bu alanda yenilik yaparak günceli yakalayabilmeli. Kurumumuzun tek hedefi var, o da ilan yayınlayan gazetelerimizin hayatlarını sürdürmeleridir. Bu konuda BİK Genel Kurulumuz ve Yönetim Kurulumuz sizlerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir” dedi ve konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Ayşad Güdekli ise panelde; etkili konuşma ilgi sunum yaptı. Güdekli, etkili konuşmanın kâğıda bakmadan yapılan konuşma olduğunu belirterek “Konuşma yaparken sizin düşmanınız gereksiz korkudur. Konuşurken kişinin deneyim ve duygularını aktarması konuşmanın etkisini arttırmaktadır.” dedi.

Haberciliği ve internet siteleri konusunda gelişmeleri ve çalışmalarını anlatan yaptıkları çalışmaları anlatan Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu (AIGF) Genel Başkanı Arif Kurt, AIGF’nin Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde kurulduğunu belirterek internet haberciliği ve internet siteleri konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

45000 m2 alanda kurulmuş, sahip olduğu 168 m uzunluğundaki tesisin denize uzaklığı 50 - 100 metre arasında olan Rox Royal Hotel, denizin kıyısında çam ağaçları ile mavi ve yeşilin buluştuğu konumda olması, konaklayan müşterilerine de kaliteli hizmetiyle ön plana çıkıyor.

Bu dev tesisin restaurant, kapalı restorant bölümü İskenderunlu hem şehrimiz Devrim Zidanoğlu’na emanet. Zidanoğlu, bir dönemin ünlü tesis ve lokantası Kamelya ve saray lokantasında çok uzun yıllar aşçılık yaptığını, bu arada da mesleğin eğitimlerini de alarak aşçılık sektöründe hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Açık ve kapalı yüzme havuzları ile eğlenme ve dinlenme imkânını konuklarına sunan Rox Royal, Antalya Havaalanı’na 60 km, şehir merkezine 45 km uzaklıkta spor, sağlık, eğlence başta olmak üzere müşterilerine en iyi hizmeti veriyor.


Yorum Gönder