AGF Başkanı Yeni’den HGC’ye Ziyaret

05 Şubat 2020 Çarşamba 16:27
Bu haber 423 kez okundu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, 7 Aralık’ta 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek seçimleri kazanan HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere önceki gün Hatay’a geldiler.

AGF Başkanı Yeni'den HGC'ye Ziyaret
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, 7 Aralık’ta 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek seçimleri kazanan HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere önceki gün Hatay’a geldiler.

7 Aralık’ta gerçekleştirilen HGC 4’üncü Olağan Genel Kurulu sonrasında seçimleri kazanan HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve Yönetim Kurulu Üyelerini, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma gerçekleştiren Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni, “7 Aralık 2019 tarihinde bir seçim yaşandı. Dolayısıyla bizler de Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu olarak, yeni seçilmiş yönetim kurulunun yoğun ziyaret trafiği nedeniyle ziyaretimizi bugüne ertelemiştik. Bizler federasyon olarak yeni yönetim, eski yönetim tartışması kaygısı yoktur. Burada asıl olan cemiyettir ve cemiyetin devamlılığı esastır. Federasyon olarak 3 yıl boyunca birlikte çalışacağız. Eski yönetim kuruluna yapmış olduğu görevler nedeniyle teşekkür ediyorum. Yeni seçilmiş olan yönetimin görüşleri ve talepleri bizler için değerlidir. Bizler federasyon olarak cemiyetlerimizin taleplerini ve isteklerini yönetim kurulumuzla birlikte değerlendireceğiz. Doğru olan neyse onun gereğini yapacağız.” dedi. 

Türkiye’de dernek sayısının çok fazla olduğunu ve sıkıntı yarattığını belirten AGF Başkanı Mevlüt Yeni, “Sektörümüzde yaşanan sorunların Ankara’dan çözülmesi gereken işlemlerini de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu aracılığı ile çözmeye çalışacağız. Yerel gazetelerimizin ve çalışanlarımızın sorunlarını, cemiyetlerimizin sorunlarının çözülmesi konusunda federasyon kanalıyla elbirliği içerisinde Gazeteciler Konfederasyonu’na taşıyacağız. Gazeteciler Konfederasyonumuz da ilettiğimiz sorunların çözülmesi için Ankara’da siyaset kurumuna, kanun yapıcılarına, yasama ve yargıya taşıyacaktır. Sorunlarımız var. Türkiye’de dernek sayısının çok fazla olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum ki, bunarın 3’te 2’si tabela derneğidir. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Böl, parçala yönteminin sektörümüze hiçbir faydası yoktur.” dedi.

HGC’nin stratejik açıdan önemli bir cemiyet olduğunu belirten AGF Başkanı Mevlüt Yeni, “Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim kurulu ile birlikte yapacağımız çalışmalara federasyon olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Meslektaşlarımıza faydalı olmak için de ne hizmet gerekiyorsa yapacağız. Bu bakımdan HGC son noktada sınır cemiyetimizdir. HGC’nin bizim için stratejik olarak çok daha önemi vardır. Ulusal ve uluslararası stratejik önemi var. Bunun bilincindeyiz. Bu anlamda önümüzdeki günlerde medya sektörümüzle ilgili bazı toplantılara ve seminerlere federasyon olarak ev sahipliği istiyoruz. Dış basında çok yanlış bilinen şeyler var. Bunların gerçekleştirilmesi için Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nden birlikte proje üretilmesini talep ediyoruz. Sözlerimin sonunda 7 Aralık’ta 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek göreve yeni seçilmiş olan HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, “Olağan Genel Kurul çalışmalarının ardından bizleri göreve getiren üyelerimizin sorunlarını her ortamda dile getireceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte federasyonumuzla birlikte meslektaşlarımıza yönelik mesleki çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ziyaretinizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Yorum Gönder