AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’den Veda Ziyaretleri

07 Haziran 2021 Pazartesi 18:14
Bu haber 381 kez okundu

Görevi bırakmasına yaklaşık 1 buçuk yıl kalmasına rağmen, Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) başkanlık görevini Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun’a devreden AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, hafta sonu Hatay’a gelerek veda ziyaretlerinde bulundu.

AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni'den Veda Ziyaretleri

Görevi bırakmasına yaklaşık 1 buçuk yıl kalmasına rağmen, Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) başkanlık görevini Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun’a devreden AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, hafta sonu Hatay’a gelerek veda ziyaretlerinde bulundu.

Yeni ile beraberindeki AGF Genel Başkanı Coşkun ve Yönetim Kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nin yanı sıra Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek ile HGC İskenderun Temsilciliğini de ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretlere 1 Temmuz’da yapılacak olan Gazeteciler Konfederasyonu Olağan Genel Kurulu öncesinde bazı bilgiler veren Onursal Başkan Mevlüt Yeni, Federasyon Genel Başkanlığı süresi boyunca destek veren cemiyet başkanlarına ve meslektaşlarına da veda etti.

İGC’ye Ziyaret

Bakanlık görevini bırakmasını, bayrak devir teslimi olarak nitelendiren Mevlüt Yeni’yi İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde, İGC Başkanı Rızkullah Terniyeli ve yöneticiler karşıladı. Onursal Başkan Yeni ve çiçeği burnunda Başkan Coşkun, amaçlarının Anadolu’daki gazeteci ve yayın organlarının sıkıntılarını tespit etmek, arzu ve taleplerini dinlemek ve olumsuzlukların giderilmesi yönünde adımlar atmak olduğunu kaydettiler.

İGC Başkanı Terbiyeli de son zamanlarda artan sıkıntılardan bahsederek, Federasyon olarak atılacak adımlar sonunda bu sıkıntıların bir nebze de olsa giderilebileceğini ve Anadolu’daki Basın-Yayın organlarının az da olsa rahat bir nefes alabileceklerini kaydetti.

HGC’ye Ziyaret

Öte yandan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetiminin ev sahipliğinde Onursal Başkan Yeni onuruna bir akşam yemeği de düzenlendi. Düzenlenen yemeğe, AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile HGC Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Onuruna verilen yemekte kısa bir veda konuşması yapan Mevlüt Yeni; “Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kurulduğumuz günden bu zamana kadar yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Artık görevimiz buraya kadar. Ümit ediyorum ki benden sonra görevi devralan Genel Başkanımız Gaye Coşkun ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımız da bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaklar. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Abdullah Temizyürek ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyelerine düzenlemiş oldukları bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek tarafından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye anı tabağı hediye edilirken, AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ise ev sahipliğinden ve misafirperverliğinden ötürü HGC Başkanı Abdullah Temizyürek’e bir tablo hediye etti.


Yorum Gönder