AGF Yönetimi Ve Başkanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi

10 Şubat 2020 Pazartesi 15:18
Bu haber 502 kez okundu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu bünyesinde bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, 2 gün boyunca Isparta’nın turistik ve kültürel farklılıklarını incelediler.

AGF Yönetimi Ve Başkanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu bünyesinde bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, 2 gün boyunca Isparta’nın turistik ve kültürel farklılıklarını incelediler.

Isparta’ya atandığı günden bu yana şehrin turizm konusunda ilerleme kaydetmesi için bütün imkanları seferber eden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, şehrin medya yoluyla da tanıtılması çalışmalarını sürdürüyor. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan Vali Seymenoğlu’nun desteğiyle, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu üyelerini Isparta’da 2 gün boyunca misafir etti. 

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Cihangir, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Yenigün, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yetişen, Antalya Körfez Gazetesi Sahibi Rasim Gündüz, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Delegeleri Emre Altuğ ve Arzu Erkorkmaz katıldılar.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yöneticileri 8 Şubat Cumartesi günü ilk olarak Isparta Belediyesi Ahşap ve Sanat Atölyesi’ni ziyaret ettiler. Burada birbirinden muhteşem eserlerin yapımına şahitlik eden basın mensupları, bu sanat merkezinin Türkiye’ye örnek olacak bir tesis olduğunu ifade ettiler.

Şehrin tanıtımı noktasında Cumartesi günü diğer bir durak ise Akdeniz’in İncisi Davraz Kayak Merkezi oldu.  Bazı cemiyet başkanları ilk kez Davraz’ı gördüklerini ifade ederken, ‘Avrupa’nın Alpler’i varsa, Türkiye’nin Davraz’ı var. Alpler’e rakip Davraz diyoruz. Türkiye’de Davraz’ı görmeyen kalmasın’ diyerek soysal medya hesaplarından fotoğraf paylaşımı yaptılar.  Telesiyeje binerek Sümbül Tepe’ye çıkan AGF yönetimi ve aileleri, karşılarında Eğirdir Göl’ünü görünce görsel zenginlik yaşadılar. Daha sonra Eğirdir Göl’ü manzarasıyla aşağı inen basın mensupları, Türkiye’de görülmesi gereken yerlerin başında artık Davraz geliyor diyerek açıklama yaptılar.

Isparta tanıtım turu kapsamında 9 Şubat Pazar günü ilk olarak Eğirdir’e giden basın mensupları, kahvaltılarını kar ve göl manzarası eşliğinde Akpınar Köy’ünde gerçekleştirdiler. Türkiye’de görülmesi gereken köyler arasında ilk sıralarda yerini alan Akpınar Köy’ünde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Eğirdir ilçe merkezinde gezintide bulundu. Burada rehber eşliğinde Tarihi Hızırbey Camisi, Dündar Bey Medersesi, Eğirdir Kalesi, Can Ada ve Yeşilada’da fotoğraflama çalışması yapan basın mensupları ayrıca Eğirdir’de tekne gezisi yaptı.  Eğirdir’i cennetten bir köşe olarak nitelendiren gazeteciler, buraya ayrı bir sayfa açtılar.

Yorum Gönder