Ahmet Şerif İzgören’den Simya’da Muhteşem Seminer

11 Eylül 2018 Salı 13:35
Bu haber 980 kez okundu

Bölgemizin eğitim alanındaki parlayan yıldızı Simya Koleji yine bir ilke imza atarak kişisel gelişim, liderlik ve yönetim alanlarında uzman bir yazar olan eğitim danışmanı Ahmet Şerif İzgören’i eğitimcilerle buluşturdu.

Ahmet Şerif İzgören'den Simya'da Muhteşem Seminer

Bölgemizin eğitim alanındaki parlayan yıldızı Simya Koleji yine bir ilke imza atarak kişisel gelişim, liderlik ve yönetim alanlarında uzman bir yazar olan eğitim danışmanı Ahmet Şerif İzgören’i eğitimcilerle buluşturdu.

Kişisel gelişim, toplumsal gelişim, liderlik, takım çalışması, yönetim ve iletişim alanında yurt içi ve yurt dışında, birçok üniversite ve platformda 500’ü aşkın seminer veren yazar Ahmet Şerif İzgören “Gazete Kâğıdından Paraşüt Yapmak” temalı seminer ile eğitimcilere hitap ederek liderlik, yönetim ve başarıya dair önemli mesajlar verdi.

Bugüne kadar 17 yıldır iş ve yönetim ile kişisel gelişim konularında, başarı odaklı eğitici çalışmaları içeren on iki kitabı yayımlanan, eğitim gönüllüsü, eğitim danışmanı yazar Ahmet Şerif İzgören, İskenderun Simya Koleji’nin konuğuydu. 

Eğitim sevdalısı, sistemin ismini baştan değiştiren, dünya çapında örneklerle, çocuklarımıza aşılamamız gereken değerleri, hoşgörü ve vatan sevgisini kendine özgü üslubuyla yalın ve içten bir şekilde anlatan Ahmet Şerif İzgören, evrensel başarı hikâyelerini derleyip, üzerine katkılar sunarak etkili bir sunuma imza attı.

Türkiye genelindeki Simya okullarından gelen yaklaşık 650 eğitimci ve yöneticinin dikkat ve ilgiyle izlediği seminer Simya Koleji’nin konferans salonunda gerçekleşti.

Yaklaşık bir saati aşkın bir süre devam eden seminerde Ahmet Şerif İzgören’in yaşama ve başarıya dair verdiği önemli mesajlardan bazı başlıklar şöyle idi;

“Hiç kimse sizin izniniz olmadan size kendinizi kötü hissettiremez. Kendini acayip ciddiye alıp, işini ciddiye almayan insanlar topluluğu olduk. Keşke ciddiye aldığımız şey kendimiz değil, işimiz olsa. Dinlemek zekâ belirtisidir, konuşmak değil. İnsanlar ağızlarıyla söylediklerini kulaklarıyla duysalardı çok daha az konuşurlardı. Güçlükler hayatınızın önemli ve değerli bir parçasıdır. Sonuç çıkarmayı başarırsanız zorluklar bilge bir öğretmen gibidir. Zorluklar, sonuç çıkarmayı bilmiyorsanız her gün dayak yediğiniz ama hiçbir şey öğrenemediğiniz öğretmene benzer. İşin kötü tarafı derse de girmek istemezsiniz, yani hayatı sevmezsiniz. Yaşadığınız her zorluk sizi hayata yaklaştırır. Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız hangi yoldan gittiğinizin önemi yoktur.
Çocuğunuzu çok korursanız, herhangi bir yazgıyı gerçekleştirmeye yetecek kadar güçlenemez. Çocuğunuzdaki yeteneğe odaklanın, daha fazla çözeceği sorulara değil”

Simya Eğitim kurumları yönetim kurulu başkanı Mehmet Baysal ve İcra Kurulu başkanı Selim Baysal’ın mükemmel ev sahipliğinde gerçekleşen seminer, 650 Simya okulu eğitimci ve yöneticilerinin katılımıyla çalıştay olarak gün boyu devam etti.

Eğitim camiasına yönelik bu yöndeki faaliyetleriyle eğitim alanındaki farkını ve başarısının tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlayan Simya Eğitim kurumları yöneticilerini kutluyoruz.

 

Yorum Gönder