Ahşap İşyerleri Kuyumcu Esnafına Teslim Edildi

02 Mayıs 2023 Salı 15:19
Bu haber 253 kez okundu

AFAD koordinasyonda kurulum çalışmaları tamamlanan Yeni Kuyumcular Çarşısı’nında ki işyerlerinin hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi programı gerçekleştirildi.

Ahşap İşyerleri Kuyumcu Esnafına Teslim Edildi

AFAD koordinasyonda kurulum çalışmaları tamamlanan Yeni Kuyumcular Çarşısı’nında ki işyerlerinin hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi programı gerçekleştirildi.

Programa Koordinatör Kaymakam Yunus Emre Polat, AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Bülent Özer, İskenderun Kuyumcular, Saatçiler ve Çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, AFAD Görevlileri ve kuyumcu esnafı katılım sağladı.

Konuyla ilgili konuşan İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Öncelikle, bildiğiniz üzere Hatay’da yaşanan deprem sonrası birçok vatandaşımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu işe ön ayak olan değerli yöneticilerimiz Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz, Kırşehir Valimize ve AFAD’a, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnaf gerçekten zor durumdaydı. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli etken esnaf ve sanatkardır. Esnaf sanatkar bu ülkenin barometresidir. İşyeri çağrımıza duyarsız kalmayan, esnafımızın mağduriyetini gideren bütün yetkililere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İşyeri yapımına devam edeceklerini belirten AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel; “Kırşehir Valisi Mete Buhara öncülüğünde yapılan bu çalışmayı bugün burada teslim edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yapılan işyerleri yetmezse ve yine talep olursa, yıkılan, enkazı kaldırılan binaların yerine son esnaf kardeşimiz bende dükkanımı aldım, işimin başındayım, ailemin nafakasını temin etmeye başladım diyene kadar bu dükkanları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kuyumcu esnafına hayırlı olması temennisinde bulunan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Bütün esnaflarımızın mağduriyetini giderinceye kadar çalışmalarımız şehrin değişik noktalarında kendilerine yakın yerlerde oluşturmaya gayret gösteriyoruz. İş yerini kaybetmiş kuyumcularımızı işyerlerini devam ettirmesi için bu dükkanları hemen yaptırdık. Bunlar geçici yerler. Maksat bu ara süreçte insanların mağduriyetini önlemektir. Bu organizasyonun hemen gerçekleşmesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İşyerlerinin sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından işyerleri, dükkanı yıkılan ve ağır hasar alan kuyumcu esnaflarına tek tek çekilen kuralarla teslim edildi. (Haber: Şirvan Selçuk)






Yorum Gönder