AIESEC Topluluğu Öğrencilerinden Down Cafe’de Güzel Buluşma

08 Eylül 2018 Cumartesi 14:11
Bu haber 1095 kez okundu

Birleşmiş Milletler onaylı olan AIESEC topluluğu öğrencileri, ‘Keşfetmenin Ruhu Projesi’ kapsamında Hatay’ın İskenderun ilçesinde Down Cafe’de, down sendromlu çocuklar ile bir araya geldi.

AIESEC Topluluğu Öğrencilerinden Down Cafe'de Güzel Buluşma

Birleşmiş Milletler onaylı olan AIESEC topluluğu öğrencileri, ‘Keşfetmenin Ruhu Projesi’ kapsamında Hatay’ın İskenderun ilçesinde Down Cafe’de, down sendromlu çocuklar ile bir araya geldi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil tarafından karşılanan üniversite öğrencilerine kentin doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel yapıları hakkında bilgiler verildi.

AIESEC topluluğu üniversite öğrencileri Down Cafe’de, down sendromlu çocuklar ile yakından ilgilendi onlarla sohbet ettiler, oyunlar oynadılar.

Bu tür projelere her zaman ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Seyfi Dingil, “Birçok yabancı ülkeden kentimize gelen üniversite öğrencilerini kentimizde misafir ettik. Konuklarımıza kentimizin doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel yapıları hakkında bilgiler verdik. Down Sendromlu çocuklarımız ve Avrupa’dan gelen öğrenciler ile kaynaştılar, sorular sordular, sohbet ettiler. Onlar içinde güzel ve keyifli bir gün oldu” diye konuştu.

+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise konuklara derneğin çalışmaları, Down Cafe’de yapılmakta olan eğitimler, faaliyetler ve aktiveler hakkında bilgiler verdi.

AIESEC Öğrenci Topluluğu Koordinatörü Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İrem Özyaşar ise, “Buradaki arkadaşlarımızın hepsi üniversitesi öğrencisi. Proje altı hafta sürecek. Aramızda Mısır, Cezayir, Çin, Endenozaya, Ürdün, Pakistan, Tunus ve Hindistan’dan arkadaşlarımız var. Buradaki amaç kültürlerin kaynaşmadır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AIESEC Topluluğu öğrencileri down sendromlu çocuklar ile yakından ilgilenerek çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Yorum Gönder