AK Parti Hatay İl Başkanı Güler’den İGC’ye Ziyaret

18 Nisan 2018 Çarşamba 15:04
Bu haber 732 kez okundu

Bir süre önce AK Parti İl Başkanlığına seçilen İbrahim Güler, partililer ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

AK Parti Hatay İl Başkanı Güler'den İGC'ye Ziyaret

Bir süre önce AK Parti İl Başkanlığına seçilen İbrahim Güler, partililer ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İlçe Başkanı Bestami Bilgili ve diğer partililer ile birlikte Basın Merkezi'ne gelen İbrahim Güler’i, İGC Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Güler, HBB Başkanı Lütfü Savaş hakkındaki iddiaları, incelemeyi sürdürdüklerini ifade ederek, ‘Bu konuları mahkemeye taşıyacağız’ dedi.

Çeşitli konularda açıklamalar yapan Güler, basın mensupları tarafından sorulan soruları da yanıtladı. Güler HBB ihaleleri hakkındaki bir soruya şu karşılığı verdi:

“Denetim raporu yeni çıktı, ilk izlenimimiz, birçok noktada suç işlendiği. Bazı firmalara ciddi nakit akışı olduğu görünüyor. Bazı insanlar, farklı firmalar kurarak işe girmişler. KİK (Kamu İhale Kanunu)’na göre ciddi rakamlar ile çok suçlar işlenmiş. Örneğin 95 metre bir duvar yapılmış 125.000 lira ödenmiş, ama gidip ölçtüğünüzde 35 metre olduğu görülüyor. Bu duvarı 8 bin TL’ye yapıldığına ilişkin tespitlerimiz var. Biz Hatay halkı adına bunları mahkemeye taşıyacağız ve son sözü yargıya bırakacağız”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim isteğine ilişkin bir soruya da AK Parti İl Başkanı Güler;

“Bu soruya Sayın Cumhurbaşkanımız mutlaka karşılık verecektir. Ama biz Hatay İl Teşkilatı olarak seçimlere her zaman hazırız” dedi.

Güler, Hatay spor’a para aktarılması konusundaki bir soruya da; “Hatay spor’un ticari veya siyasi konulara alet edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Hatay spor’a yönelik sözü edilen paralar konusunda ciddi rakamlar var. Henüz netleşmediği için bu durumu açıklayamıyoruz. Bunun da Hatay spor’a gerçek manada yansıtılmadığı konusunda tespitlerimiz var. Milletin parasının heba edildiğini, düşünüyoruz. Bütün bunları yargıya taşıyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda HBB Başkanı 5,5 ay hapis cezası yemişti. Bu mahkemeler sonuçlandığında durum ne olur bilemeyiz. Biz kamuoyu adına tüm bunları takip etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Cıncık’ın , “HBB’nin büyük paralar ile araçlar kiraladığını, bu kiralama bedellerinin birkaç aylığı ile aslında araçlarını satında alabileceğini duyuyoruz. Bu konuda İl Başkanlığı olarak araştırmalarınız nelerdir?” şeklindeki sorusuna İl Başkanı Güler şu karşılığı verdi:

“Bu konuda inanılmaz derecede ciddi sıkıntılar var, bir ilçesinde 38.000 TL araç kiralama bedeli ödeniyor. 70.000 TL bedeli olan bir araca ayda 13.000 TL kiralama bedeli ödeniyor. Yıl hesabı yaptığımızda arabanın 2 kat değeri kadar kira ödendiği ortaya çıkıyor. Buna diğer masraflarda dahil değil. Tüm bunları kamuoyu ile paylaşacağız, yazıktır, günahtır.1yıllık kira bedeli verene kadar, araçlar satın alınabilir. Bu gün baktığımız zaman inanılmaz derece bir işçi alımı görülüyor. Bu işçilerin gerçekten çalıştırılıp çalıştırılmadığı belli değil. Giderlerin ciddi bir oranı bu işe harcanmış. Tüm bunları mahkemeye taşıdıktan sonra, kamuoyu ile paylaşacağız”

İGC Başkanı Veysel Cıncık PAC meydanında yapılan BATTI- ÇIKTI projesindeki değişiklikleri ve maliyetini anlatarak ; “Projenin kendisinde ve maliyetlerinde yapılan değişiklikleri asla halka bildirmiyorlar, 115 milyon TL olan maliyetin bir anda arttığını öğrendik. Projede bazı yerlerin iptal edilmesine rağmen maliyet artışının neden olduğunu anlayamıyoruz. Ayrıca mezbahanenin yıllık sadece 50.000 TL’ye kiralandığını öğrendik. 27 dönüm arazinin içindeki tesisle birlikte bu kadar küçük bir paraya kiralanması akıl karı değil. Deniz otobüsü konusunda koyduğunuz tavırdan dolayı da sizleri kutluyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler de bu konudaki açıklamalarında şu şekilde konuştu;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı 6.kongremiz ile ilgili yapılan haberlerden dolayı Sayın basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. İskenderun’da ki BATTI- ÇIKTI projesi ile ilgili HBB meclisinde verdiğimiz soru önergesine kaçamak cevaplar verdiler. Ama biz bunun takipçisi olacağız, doğru bilgileri halk ile paylaşacağız.

HBB Mezbahana konusunda da kamu zararı yaparak uygulamaya girişmiş. Fakir fukaranın parası çarçur ediliyor. Şunu net olarak görmeliyiz.Hatay’ın kaderi bu olmamalı. Bu nedenle İl Başkanlığı olarak önemli çalışmalar içindeyiz. HADO meselesi de çok önemlidir. Burada bir kamuoyu oluşturulmak istendi. Biz milletin 20 milyon TL sini heba ettirmeyiz. Biz diyoruz ki eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız, Mersinde atıl durumda bir gemi var. 250 kişilik senin ihtiyacını karşılar, uygun fiyata da alabilirsin ya da kiralayabilirsin diyoruz. HBB’nin tüm işlerinde vizyonsuzluk ve beceriksizlik gözlüyoruz”




Yorum Gönder